2017-01-22 07:49

SOCIAL


Diplomele „ilegale”, recunoscute de instanţă

 |  21:00
Diplomele „ilegale”, recunoscute de instanţă

Absolvenţii Universităţii Spiru Haret” rămaşi fără diplomă au câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii MECTS spun că vor contesta decizia Tribunalului Bucureşti până când va fi elaborată o metodologie care să rezolve problema absolvenţilor USH.

Absolvenţii Facultăţii de Limbi străine din cadrul Universităţii „Spiru Haret”(USH) din Bucureşti, de la forma de învăţământ zi, au câştigat primul proces cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) pentru recunoaşterea diplomelor de licenţă.

Tribunalul Municipiului Bucureşti a hotărât că Ministerul este obligat să elibereze diplomele de licenţă ale absolvenţilor USH.

Decizia nu este însă definitivă, iar Ministerul Educaţiei este decis să facă recurs la decizia Tribunalului Bucureşti. Reprezentanţii Ministerului spun că situaţia absolvenţilor de la „Spiru Haret” va fi rezolvată după ce metodologia elaborată în acest sens va fi publicată. „Situaţia studenţilor va fi rezolvată după publicarea metodologiei în Monitorul Oficial. Până atunci, cât timp nu va exista o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe judecătoreşti, vom face recurs la aceste decizii pentru că avem acest drept”, ne-au declarat reprezentanţii MECTS.

Ministerul Educaţiei nu a reuşit încă să elaboreze metodologia care reglementează situaţia absolvenţilor formelor de învăţământ neautorizate să funcţioneze, de la Universitatea „Spiru Haret”. Surse din cadrul MECTS au declarat pentru ziarul „Puterea” că„au fost întâmpinate multe probleme, datorită numeroaselor decizii legislative care au influenţat situaţia acestor studenţi, în ultimii ani”. Acestea, cu toate că ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, declara că problema absolvenţilor fără diplomă de la Universitatea „Spiru Haret” va fi rezolvată în toamna lui 2011, înaintea debutului anului universitar în curs.

Senatorii au respins reexaminarea

Absolvenţii Facultăţii de Limbi Străine (specializarea Engleză - Japoneză) din cadrul Universităţii „Spiru Haret” Bucureştiau dat în judecată instituţia de învăţământ superior şi Ministerul Educaţiei, anul trecut, după ce Daniel Funeriu a refuzat să le recunoască diplomele şi adeverinţele de absolvire.

Mai mulţi absolvenţi şi-au continuat însă studiile, fiind admişi la master de instituţii de învăţământ superior de stat, ca de exemplu Universitatea din Bucureşti. După un an, masteranzii au fost însă nevoiţi să-şi îngheţe anul şcolar, deoarece MECTS nu a găsit nici o soluţie în cazul lor.

Senatorul Ecaterina Andronescu a elaborat un proiect prin care absolvenţilor USH le-ar fi fost recunoscute studiile în urma promovării unei serii de examene, din materiile studiate la „Spiru Haret”. Examenele urmau să fie susţinute la o universitate acreditată. Proiectul Ecaterinei Andronescu a fost însă respins de Senat în toamna lui 2011.

În urma scandalului declanşat, USH a desfiinţat programele de studiu neautorizate să funcţioneze. Zeci de absolvenţi ai „Spiru Haret”de la forma de învăţământ zi şi câteva mii de la ID au rămas fără diplomă după ce Ministerul Educaţiei a refuzat să le recunoască studiile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: diploma, ilegal, instanta, Spiru Haret, recunoscut, absolventi, Tribunal, facultateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

UN HARETIST
12 Ian 2012

informatii perimate! exista deja o PRACTICA UNITARA LA NIVEL ICCJ !! 3 hotarari definitive si irevocabile care dau dreptate haretistilor, obligand atat universitatea cat si ministerul la eliberarea diplomelor! a se vedea pe site-ul ICCJ !!!

Adauga un comentariu

Random image