2017-01-20 13:58

SOCIAL


Directorii pensionari de la CFR Marfă câştigă peste 10.000 lei pe lună

 |  17:30
Directorii pensionari de la CFR Marfă câştigă peste 10.000 lei pe lună

În timp ce conducereaCFR Marfă a decis “sacrificarea” a peste 2.500 de ceferişti, aghiotanţii dinbirouri rămân pe funcţii bănoase. Dacă ceferiştii trimişi în şomaj vor încasaşase salarii compensatorii, echivalentul a aproximativ 2.400 de lei, unii şefide serviciu, cu decizie de pensionare, sunt promovaţi temporar pe diversefuncţii de conducere şi sunt răsplătiţi cu aproximativ 100 milioane de lei vechipe lună. Mai mult, compania CFR Marfă a avut grijă să modifice organigramaastfel încât şefii de birouri sau servicii să beneficieze de salarii maimari.

Dacă în perioada2008-2009, CFR Marfă funcţiona cu aproximativ 15.000 de ceferişti, până la sfârşitul anului compania ar putearămâne cu puţin peste 5.000 de salariaţi. După ce anul trecut a trimis în şomajaproximativ 6.000 de angajaţi, în primele şapte luni ale acestui an, conducereaCFR Marfă a reziliat 2.581de contracte de muncă. Pe de altă parte, pe holurileMinisterului Transporturilor circulă zvonuri potrivit cărora încă aproximativ1.600 de ceferişti de la CFR Marfă ar putea fi trimişi în şomaj până la sfârşitulacestui an.

Chiar dacă operatorulferoviar de marfă, aflat într-o situaţie grea din punct de vedere financiar, vafuncţiona cu circa 30% din salariaţii care erau în funcţie în urmă cu trei ani,conducerea CFR Marfă îi plăteşte regeşte pe angajaţii de la sediul central alsocietăţii. “La CFR Marfă au fost concedieri colective, numai căanumite persoane angajate cu decizii de pensie în buzunar au rămas pe funcţii.Un exemplu ar fi Mioara Ignat, şef serviciu tehnic, care are decizia de pensiede anul trecut. Aceasta a ţinut locul unui simplu director tehnic din CFR Marfăşi a fost răsplătită cu un salariu lunar de aproximativ 110 milioane de leivechi, circa şase luni”, ne-au dezvăluitsurse avizate din MinisterulTransporturilor. Potrivit acestora, organigrama companiei CFR Marfă a fostmodificată astfel încât şefii de birouri sau servicii să beneficieze de salariimai mari. “Anumite birouri de servicii aufost transformate în oficii, pentru că se câştigă mai bine. Majoritateafuncţiilor de director au rămas. În acest timp, cei peste 2.500 de salariaţitrimişi în şomaj primesc şase salarii compensatorii, în valoare de 6 milioane de lei brut, echivalentul a 2.400 de lei”, ne-au mai declaratsursele citate.

Peste 70% din ceferişti au dat în judecată CFR Marfă

Preşedintele FederaţieiNaţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Gheorghe Frăţica, ne-a explicatcă directorul general al CFR Marfă, George Micu, nu ar trebui să admită ca unsubaltern cu decizia de pensie în buzunar să mai fie salariat al operatorului naţional de transport feroviar de marfă. “Nu estenormal ce se întâmplă la CFR Marfă. Ne vom interesa de acest caz şi vom depuneo notă directorului general al CFR Marfă”,ne-a spus Frăţica. Liderul desindicat ne-a precizat că “peste 70% din angajaţi au dat în judecată CFR Marfă”.„Ceferiştii au dat în judecată CFR Marfă pentru nerespectarea criteriilor deconcediere. Nu am primit nici o informare publică privind noi proceduri deconcediere colectivă a salariaţilor de la CFR Marfă. Sunt zvonuri, dar pânăcând nu primim o informare oficială nu ştim nimic. La sfârşitul acestei luni,cel târziu la începutul lunii august, cei 2.581 de salariaţi care au fosttrimişi în şomaj în urma programului de concediere colectivă vor primi şasesalarii compensatorii”, a explicat preşedintele FNFMC. Acesta a precizat căceferiştii concediaţi trebuie să primească ajutor de şomaj, “după ce auprimit salariile compensatorii”. “Aceste şasesalarii vin din ajutorul de recuperare a forţei de muncă din cadrul CFR Marfă.Salariaţii disponibilizaţi trebuie să primească toate cele şase salariicompensatorii pentru a beneficia şi de şomaj. Au fost ceva probleme în Timiş şiBraşov”, a maispus Frăţica.

CFRMarfă neagă existenţa salariilor nesimţite

De partea cealaltă, conducerea CFR Marfă ne-a precizat că „niciunul dintre directorii CFR Marfă nu realizează venituri lunare derivând dinraporturile de muncă cu CFR Marfă la nivelul sumei precizate de dumneavoastră”.“Precizăm că în conformitatecu prevederile Legii pensiilor nr. 263/2010, art. 106, alin. 4, comunicareadeciziei de pensionare se face persoanelor care au solicitat pensionarea. Încazul menţionat de dumneavoastră ne încadrăm la pensionarea pentru limită devârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare, CFR Marfă nefiindu-icomunicată decizia de pensionare. CFR Marfă nu preconizează în prezentefectuarea unei noi disponibilizări în anul 2011. La data de 31 ianuarie 2011,CFR Marfă avea un număr de 10.780 salariaţi. Estimăm că la sfârşitul anului2011, CFR Marfă va avea un număr de 8.000 salariaţi”, se arată înrăspunsul CFR Marfă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IONICA
21 Iul 2011

Ma mir cum cei 2.581 slariati nu fac plangere penala catre DNA si Parchet impotriva conducerii CFR Marfa atat din central , dar si din teritoriu pentru rezultatele negative din ultimii ani. Daca imi aduc bine aminte nulitatea asta de Micu care e la genunchiul broastei fata de Buruiana sau Chinde este printre cei ce conduc destinele CFR Marfa de cative ani. La fel si plimbaretul Bucureanu. Frasinoiu poate fi chemat la audieri ca nu fface mult de la Craiova pana la Bucuresti. Mobilizare generala!
DETECTIV
22 Iul 2011

VREM BANII DIN EVAZIUNEA FISCALA ...NU MAI NE ARUNCATI PE TEME MIZILIC!

Adauga un comentariu

Random image