2017-01-21 04:15

SOCIAL


Directorii şcolari, numiţi exclusiv politic

 |  21:00
Directorii şcolari, numiţi exclusiv politic

Sindicatele din învăţământ avertizează că ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, vrea să se asigure că, înaintea alegerilor electorale de la anul, toţi directorii de şcoli vor fi numiţi pe criterii politice. Tinerii nu au acces la fotoliile de manageri educaţionali, potrivit ordinului ministrului.

Ministerul Educaţiei a dat startul la lupta pentru ocuparea fotoliilor de directori ai unităţilor de învăţământ. Viitorii „manageri educaţionali“trebuie să se înscrie la concursul de dosare. Mulţi directori de şcoli sunt însă nemulţumiţi de perioada prea scurtă pe care o au la dispoziţie pentru a-şi depune actele. În aceste condiţii, majoritatea directorilor unităţilor de învăţământ din Capitală sunt dispuşi să renunţe la funcţie.

Conducerea Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare (EDU CER) consideră că noua modalitate prin care sunt numiţi directorii şcolilor dezavantajează tinerii. „Sunt şi lucruri pozitive şi negative în ordinul ministrului. Este bine că documentele vor fi postate online, ca şi în cazul clasificării universităţilor. Sunt avantajaţi într-adevăr cei aflaţi deja în funcţie. Este blocat accesul tinerilor care nu au cum să aibă experienţă la conducerea unei şcoli şi nu au când să obţină toate acele credite necesare. Un manager educaţional trebuie să obţină 70 de puncte“, ne-a declarat preşedintele EDU CER, Ştefan Vlaston. Acesta crede că problema timpului insuficient pentru depunerea actelor poate fi rezolvată printr-o prelungire a termenului-limită de înscriere de către Ministerul Educaţiei.

Aleşi pe patru ani

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) acuză conducerea Ministerului Educaţiei că vrea să numească toţi directorii pe criterii politice. „Corpul Naţional va fi constituit, în proporţie de 5%, din numărul de manageri educaţionali. Asta înseamnă toţi directorii aflaţi acum în funcţie. Se înscrie cine vrea, dar ei pot alege pe cine le convine. Sunt convins că managerii educaţionali vor fi numiţi pe criterii politice“, ne-a declarat secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Directorii numiţi politic vor reprezenta un mare avantaj la viitoarele alegeri, multe unităţi de învăţământ fiind centre de votare. „Managerii vor fi aleşi pe următorii patru ani şi nu vor fi înlocuiţi. Este clar un avantaj în vederea următoarelor alegeri“, ne-a mai spus secretarul general al FSLI.

Mai mult, metodologia nu permite contestarea partcipării unui director la concursul de manageri educaţionali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14

TAGURI: directori scolari, politic, cer, eduComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ROMMEL
24 Noi 2011

In acest timp va continua relatiile nefiresti intre profesori si elevi (care devin tot mai dese) ,profesorii sunt tot mai slab pregatiti (cei cu valoare morala si intelectuala prefera sa plece sau sa practice alta meserie) iar educatia se face pe yahoomessenger si facebook . In rest sa auzim numai de bine .

Adauga un comentariu

Random image