2018-12-18 23:33


Directorul ANM anunţă cum va fi vremea iarna aceasta

 |  15:03
Directorul ANM anunţă cum va fi vremea iarna aceasta

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat, joi, că meteorologii nu se aşteaptă ca în această iarnă să avem trei săptămâni consecutiv de temperaturi de minus 15 grade, aşa cum s-a întâmplat în 2012.

"În această iarnă, pornind de la o analiză logică, nu ne așteptăm să avem două, trei săptămâni consecutiv temperaturi de minus 15 grade care ar bulversa, din câte știu eu, sistemul energetic. Aceasta nu înseamnă că nu poți avea două trei zile cu temperaturi de minus 20 de grade. Pot să afecteze și acestea dar nu atât de grav cum a fost iarna lui 2012, cinci viscole într-o lună, în ianuarie, patru în februarie și trei săptămâni de temperaturi de minus 15 grade. Prin urmare, informația pe care pot să o furnizez, în acest context, acum, este că din aceste prognoze rezultă că este greu probabil ca în această iarnă să avem asemenea interval", a afirmat directorul ANM, potrivit Agerpres. 

Ion Sandu a mai spus că dacă precipitațiile sunt mai mari decât normele în Vest și apropiate în Sud înseamnă că sectorul nu va avea de suferit deși a fost secetă în ultimul timp.

"Din păcate nu se utilizează informația meteorologică de către cei care fac parcuri eoliene sau panouri solare. Adică să ai posibilitatea să îți faci prognoză pe 72 de ore, începând de astăzi următoarele 72 de ore pentru parcul eolian, să știi cât vânt ai și să nu folosești această informație iarăși mi se pare destul de grav, dar eu nu pot să impun asemenea lucruri. Vă spun numai că se apelează la paleative, se angajează oameni care se pricep la meteorologie, se angajează firme din Portugalia, care nu sunt în stare să furnizeze informații corecte despre prognoze de vânt sau, în cazul radiației solare, care ar fi foarte utile pentru funcționarea sistemului energetic", a explicat directorul ANM, Ion Sandu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26
Citeste si:
Cum va fi vremea vineri în ţară, la munte şi în Bucureşti
Ninsorile pun stăpânire pe România. 13 judeţe, sub avertizare cod galben de ninsori

TAGURI: director, anm, vreme, iarna, temperaturi, ion sandu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...