2018-12-18 23:34


Directorul ANM: Există posibilitatea să emitem cod portocaliu de precipitaţii în sud

 |  14:47
Directorul ANM: Există posibilitatea să emitem cod portocaliu de precipitaţii în sud

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat vineri, la Comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne, că o avertizare cod portocaliu de precipitaţii ar putea fi emisă, vineri noaptea, pentru mai multe judeţe din sudul ţării.

Potrivit directorului ANM, în sudul ţării, mai ales în judeţele Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, vor fi cantităţi de precipitaţii care ajung la 40-50 de litri pe metru pătrat.

"În această noapte avem o situaţie destul de grea, ANM a emis a treia zi consecutiv atenţionare. Situaţia este complicată pentru că în sudul ţarii, mai ales în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, în nordul judeţelor, vor fi cantităţi de precipitaţii care se duc la 40-50 de litri pe metru pătrat, cumulat 80 de litri până acum", a precizat Ion Sandu, potrivit Mediafax.

Directorul ANM a mai spus că, vineri noaptea, pentru judeţe Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, dar şi în Prahova, Argeş şi Buzău, s-ar putea să fie emis cod portocaliu de precipitaţii.

De asemenea, până mâine la prânz, va fi polei în mai multe zone ale ţării.

"Erau ninsori la munte, ninsori în Transilvania, s-a extins atenţionarea pentru toată Moldova, pentru că, începând din seara asta până mâine la prânz, va fi polei generalizat. Poleiul poate creea probleme mari în trafic, chiar dacă nu avem cantităţi foarte mari de zăpadă, strat mare de zăpadă depus. Pe lângă Moldova, în zonele de deal şi la câmpie va fi lapoviţă, care asociată cu poleiul va duce la o situaţie foarte complicată", a avertizat directorul ANM.

Ion Sandu a mai afirmat că, începând de duminică, precipitaţiile vor lua o pauză de cel puţin o săptămână.

"Primul semnal pe care trebuie să îl urmărim este undeva în data de 7, dar va trece foarte repede. Din nou o săptămână de pauză", a completat Ion Sandu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27
Citeste si:
Ploi torenţiale, ninsori şi polei în aproape toată ţara. ANM a emis cod galben

TAGURI: director, anm, emite, cod, portocaliu, precipitatii, sud
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...