2019-02-21 03:48


Directorul RADET a DEMISIONAT după moartea celor doi muncitori

 |  17:59
Directorul RADET a DEMISIONAT după moartea celor doi muncitori

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au deschis un dosar penal in rem în legătură cu moartea celor doi muncitori de la RADET, care au lucrat, ieri, la o conductă de termoficare în zona Iuliu Maniu din Capitală. Administratorul special al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice, Răzvan Nițu, a demisionat.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, procurorii au deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Mai multe anchete simultane sunt în derulate: una a procurorilor, alta a inspectorilor ITM și una a regiei de distributie a energiei termice.

Aproape toată ziua, angajații RADET au lucrat la remedierea unei avarii în rețeaua de distribuție a căldurii în căminele facultății de Electrocnică din Bucureșți.

După ce au terminat reparația, doi dintre muncitori au intrat într-un cămin de intervenție pentru a deschide robinetul ce permitea încărcarea instalației de încălzire cu apă fierbinte. În acel moment, un racord a cedat și i-a suprins pe cei doi.

Din cauza aburului și a temeperaturii ridicate a apei - aproape 100 de grade Celsius - pompierii au ajuns cu greu la cea de a doua victimă.

După patru ore, salvatorii au reușit să-l scoată și pe cel de al doilea bărbat, care a rămas fără suflare în momentul exploziei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-30

TAGURI: parchet, radet, director, razvan nitu, conducta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SăRACII OAMENI....
30 Ian 2018

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească! A căzut/va cade măgăreața pe cei de-acum...dar cei dinainte de ei, NU?! Vina ar trebui împărțită între lighioanele care au ”condus” Ro.spre DEZASTRU și TRAGEDII! La fel a fost/este ÎNCĂ în privința penitenciarelor, infecțiilor intra-spitalicești, în educație, etc....deci = SINIȘTII DE LA SĂNĂTATE, EDUCAȚIE, ECONOMIE ȘI INDUSTRIE, INCLUSIV JUSTIȚIE, ÎN FRUNTE CU PRIM-SINIȘTRII ROMÂNIEI!
ANONIMUS
31 Ian 2018

Trebuia oprita instalatia si apoi facuta reparatia. Au crezut ca merge si asa. Iar sefii lor ce au verificat la teren si ce decizie au luat ca sa nu se intample o tregedie, niciuna.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...