2018-07-18 06:11


Directorul de la curriculă, demis

 |  21:00
Directorul de la curriculă, demis

Ministrul interimar al educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, Liviu Pop, a declarat pentru PUTEREA că va demite conducerea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE).

Potrivit şefului interimar al învăţământului, conducerea Institutului a întârziat cu un an elaborarea programelor şcolare pentru clasele a V-a şi a VI-a. „Săptămâna viitoare (n.r.- aceasta) vom finaliza ancheta la ISE. Nu au fost elaborate programele pentru clasele a V-a, a VI-a şi a IX-a. Programa pentru clasa a V-a trebuia finalizată încă de anul trecut. Din cauza lipsei de activitate a ISE, elevii din clasa a VI-a nu vor învăţa în anul şcolar viitor după noua programă. De aceea, luni sau cel târziu marţi vom avea un nou director la acest Institut”, ne-a declarat Liviu Pop.

PUTEREA arăta pe 11 aprilie că directorul ISE, Florance Mihaela Singer, se află într-un potenţial conflict de interese, elaborând programele şcolare care stabilesc ce vor cuprinde cărţile elevilor, în timp ce deţine şi Editura Sigma, alături de soţul ei. Editura are astfel posibilitatea de a afla înaintea celorlalte edituri ce trebuie să cuprindă manualele şcolare. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) declarau la acea dată că şefa ISE va trebui să aleagă între funcţia deţinută în cadrul Institutului şi statutul de autor de manuale. „În acest moment, doamna Singer nu se află în incompatibilitate. Dacă dânsa va alege să facă parte dintr-un colectiv de autori de manuale, atunci vor exista unele probleme, dânsa fiind membru în comisia de curriculă. Atunci pot apărea contestaţii ale celorlalte edituri. Va trebui să aleagă între funcţia din Ministerul Educaţiei şi calitatea de autor de manuale. Ministerul Educaţiei nu poate stabili incompatibilitatea doamnei Singer, dacă va fi cazul, pentru că nu are astfel de atribuţii. Problemele trebuie sesizate de autorităţile abilitate (n.r. - Agenţia Naţională de Integritate)”, ne-au declarat reprezentanţii MECTS pe 19 aprilie.

Motive suficiente

Ministrul Liviu Pop spune însă că nu s-a interesat de posibilul conflict de interese în care se află şefa de la curriculă, lipsa de activitate a ISE fiind un motiv suficient pentru a o demite. „Nu ştiu de acest caz, dar, acum, nici nu mă interesează. Mă interesează doar ca programele, care sunt foarte importante pentru elevi, să fie elaborate. De aceea vom înlocui conducerea ISE”, ne-a mai precizat Pop.  

Mihaela Singer a fost instalată la conducerea ISE de fostul ministru Daniel Funeriu, chiar în perioada când trebuia elaborată noua programă şcolară pentru clasa pregătitoare şi clasa I.

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei este un institut de cercetare-dezvoltare în domeniul învăţământului. ISE funcţionează în subordinea Ministerului Educaţiei şi este finanţat de acesta. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-14

TAGURI: manuale, curricula, demitere, elevi, programa, scoala, ISE, ministru, motiv

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.