2018-12-11 02:24


Dispar medicamentele din farmacii

 |  17:55
Dispar medicamentele din farmacii

După luni întregi de discuţii şi de negocieri, Guvernul va impune noua taxă de tip clawback în sistemul medical, care va fi plătită trimestrial, dar şi o taxă pe valoarea consumului de medicamente.

Discuţiile oficialilor statului cu reprezentanţii industriei farmaceutice au fost aprinse şi s-a dezbătut inclusiv scoaterea de pe piaţă a anumitor medicamente, pentru a evita falimentul.

Guvernul susţine că este nevoie de aceste taxe pentru a se asigura un control mai bun asupra bugetului, dar şi o predictibilitate sporită a cheltuielilor. De cealaltă parte, Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) susţine că această măsură va determina dispariţia de pe piaţă a anumitor medicamente. ”Ca principiu, aceste măsuri, plus altele deja introduse de Guvern, vor genera dificultăţi majore pentru accesul pacienţilor la medicamente. Din punct de vedere economic, această măsură este nesustenabilă, iar producătorii de medicamente români vor fi cei mai afectaţi. Vor dispărea de pe piaţă medicamentele cu preţuri de producător”, a declarat Zaharescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...