2018-12-15 06:35


Distrugătorul britanic HMS DUNCAN ajunge în Portul Constanța

 |  10:44
Distrugătorul britanic HMS DUNCAN ajunge în Portul Constanța

Statul Major al Forțelor Navale Române a anunţat, într-un comunicat de presă, că distrugătorul britanic HMS DUNCAN va face o escală în Portul Constanța, în perioada 8-11 noiembrie. Astfel, marinarii militari români și britanici vor executa acțiuni comune de instruire.

„Pe parcursul vizitei bastimentului britanic în România sunt programate vizite la autoritățile militare și civile din Municipiul Constanța, iar marinarii militari români și britanici vor executa acțiuni comune de instruire, la cheu și la bordul navelor, în vederea stabilirii procedurilor comune de operare în timpul exercițiilor planificate ce vor avea loc în apele teritoriale ale românești și în apele internaționale ale Mării Negre, în perioada următoare”, a precizat sursa citată.

Statul Major al Forțelor Navale Române a mai menţionat că „Federația Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din România, organizează luni, 9 noiembrie, un mini campionat de fotbal, pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la desfășurarea primului meci de fotbal care a avut loc pe teritoriul țării noastre între marinarii britanici și localnicii din zona comunei Partizani, județul Tulcea. Întrecerile sportive vor fi găzduite de Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' din Constanța”.

De asemenea, Ambasada Marii Britanii din România și Organizația pentru Apărare și Securitate din Regatul Unit vor organiza luni, în Portul Constanța, la bordul distrugătorului HMS DUNCAN, de la ora 11,00, Ziua Industriei de Apărare și Securitate.

La acest eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, oficiali guvernamentali și companii românești de profil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: distrugator, britanic, hms duncan, ajunge, port, constanta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...