2017-01-20 14:02

SOCIAL


Sex şi DNA în curte la "Jean Monnet"

 |  21:00
Sex şi DNA în curte la "Jean Monnet"

Eleva transferată cu media 9, dar repetentă în realitate, şi un Consiliu de Administraţie cu membri necunoscuţi sunt doar o parte din neregulile depistate de Ministerul Educaţiei la Liceul “Jean Monnet. Direcţia Naţională Anticorupţie verifică toate transferurile realizate la Liceul Jean Monnet.

Eleva de la “Jean Monnet”, care afirmă că a fost violată de profesorul de educaţie fizică, a rămas repetentă doi ani înainte să fie transferată la liceul bucureştean. Potrivit directorului Corpului de Control al ministrului educaţiei, Robert Berezovski, eleva a promovat clasa a VIII-a la un liceu din Belgia, în anul şcolar 2007-2008, după ce în precedentul a rămas repetentă. De asemenea, eleva nu a reuşit să promoveze nici clasa a IX-a, decât după a doua încercare. Regulamentul de ordine interioară al Liceului “Jean Monnet”prevedea că un elev trebuie să aibă minimum media 9 pentru a fi transferat la unitatea şcolară din Primăverii. Cu toate acestea, conducerea unităţii de învăţământ a acceptat transferul elevei din Belgia. “În primul rând, nu ministerul sau inspectoratul au repartizat eleva la această unitate, cum spun doamnele directoare. Ministerul a trimis o adresă către ISMB şi inspectoratul către şcoală, în care se menţiona că au fost echivalate studiile elevei. Există un acord-cadru potrivit căruia elevii de clasele a X-a şi a XIII-a se pot transfera, de regulă, la clase la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat. Este adevărat că poate fi realizat un regulament interior. Dar dacă tu treci în regulamentul interior că media minimă este 9, de ce o accepţi pe această fată care a rămas repetentă doi ani?Mi-e greu să cred totuşi că toţi elevii de la «Jean Monnet» au media peste 9”, ne-a declarat Robert Berezovski.

Consiliul-fantomă

Corpul de Control a mai depistat şi că, pentru transferul elevei din Belgia, au semnat cinci persoane care nu erau membri ai Consiliului de Administraţie al liceului. “Apar nume care nu se regăsesc pe hotărârea de constituire a Consiliului de Administraţie. De asemenea, cele două directoare nu semnează”, ne-a mai explicat Berezovski. Surse din minister ne-au declarat că şi DNA s-a sesizat în cazul transferurilor ilegale, pe care le va verifica în perioada următoare.

Funeriu a decis

Referitor la faptul că MECTS nu a aplicat acelaşi tratament şi în Târgu Mureş, unde un profesor a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore, Robert Berezovski spune că a fost lăsat inspectoratul şcolar să-şi termine propria anchetă. “Eu aveam oameni în teritoriu, dar dacă inspectoratul a demarat propria anchetă, îi lăsăm să o termine. La «Jean Monnet» a decis domnul ministru să mergem. Noi nu am declanşat ancheta plecând de la acel incident cu profesorul de sport. Am vrut să vedem dacă este un caz singular. Din păcate, am depistat mai multe nereguli”, ne-a mai declarat Berezovski.

Directorul Corpului de Control al MECTS spune că excursia în care ar fi fost violată eleva a fost ilegală, deoarece nu a avut un “plan de activitate redactat”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-05

TAGURI: jean monnetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
09 Dec 2011

Mult zgomot pentru ceva ce se stia de fapt, ca este un liceu de fite,adica un liceu in care elevii isi fac de cap (betii,sex , dorguri, scoala cat mai putin) cu asentimentul discret desigur al profesorilor.
PIRCA
09 Dec 2011

Era mai corect daca cele 2 directoare treceau si ele prin patul domnului Visan , sa le caute la ochiul maro.
LUCIA
09 Dec 2011

Asa ministru, asa director al corpului de control. Cand spaga devine lege dai niste declaratii in care nici tu nu crezi ce spui. Nu vi se face greata de atata pupat in fund.

Adauga un comentariu

Random image