2019-03-20 11:32


Doar un ȘOFER român din 20 e protejat de SINDICATE

 |  23:35
Doar un ȘOFER român din 20 e protejat de SINDICATE

Vânați de organele de poliție din țările în care se află, fără contribuții sociale plătite, puși de patroni să circule pe drumuri secundare pentru a nu achita taxe de autostradă. Cam aceasta este viața șoferilor români pentru transporturi internaționale care lucrează în Uniunea Europeană. Sunt 100.000 însă doar 5.000 sunt protejați de un sindicat.

Doi șoferi și  aceeași muncă desfășurată. Unul are contract de muncă italian, altul contract românesc. Primul câștigă cu 1.000 de euro mai mult decât al doilea.

Patronii firmelor de transport rutier din România profită de legislația neclară pentru a ține cu lunile șoferii români în Uniune, fără a le asigura condiții minime de trai.

Șoferii se plâng că sunt lipsiți de ajutoare medicale și cer Parlamentului european să le asigure legislativ protecție. Sindicatele din transporturile rutiere spun că nu există un cadru legislativ clar. Dacă durata săptmânală de muncă este bine precizată și sunt cerințe privind odihna minimă, nicio prevedere nu stabilește cât poate fi ținut un șofer departe de casă, fără condiții igienice, de preparare a hranei.

Deseori șoferii nu au unde să parcheze camioanele pentru odihnă și sunt amendați de polițiștii din țările respective, transmite Digi24


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-06

TAGURI: soferi, tir, europa, ue, sindicate tir, angajari soferi tir
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...