2018-12-12 09:31


Doar unul din patru tineri români munceşte în domeniul pentru care s-a pregătit

 |  17:01
Doar unul din patru tineri români munceşte în domeniul pentru care s-a pregătit

Sub un sfert dintre tinerii români muncesc în acelaşi domeniu pentru care s-au pregătit în şcoală şi iar 9 din 10 tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă se plâng de faptul că au probleme la angajare din cauza faptului că li se cere experienţă, conform studiului "Tinerii şi locul de muncă".

Doar 40% dintre respondenţi s-au declarat încrezători în faptul că vor avea un viitor profesional satisfăcător în următorii cinci ani. "Cei mai mulţi tineri respondenţi (76,27 la sută) se aşteaptă ca de la locul de muncă să primească în primul rând un salariu satisfăcător. Şase din zece respondenţi îşi mai doresc să beneficieze de dezvoltare personală şi un echilibru constant între muncă şi viaţa personală, iar mai bine de jumătate (53,96 la sută) dintre respondenţi apreciază că nivelul salarial "entry level" se află în intervalul 1.000-1.500 lei/lună. De asemenea, tinerii declară că ar prefera un salariu mic în schimbul oportunităţilor de dezvoltare profesională. Doar trei din zece respondenţi au declarat că un salariu mare poate compensa în favoarea unui loc de muncă neplăcut", se mai arată în studiul citat.

Acelaşi document mai arată că peste 55% dintre tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în ţară ar fi dispuşi să lucreze în străinătate, în timp ce doar puţini sub 20% sunt decişi să îşi facă un viitor în România. Peste două treimi dintre intervievaţi susţin că rămân în ţară de dragul familiei şi al prietenilor, nu datorită condiţiilor, iar o treime susţine că un post în România le oferă şansa de a face o schimbare în ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-08

TAGURI: studiu, munca, tineri, piata, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GHIOCEL
09 Mai 2015

STUDENTII TREBUIE SA OCUPE STRAZILE.............SI CAILE DE DEPLASARE CATRE/INTRE INSTITUTIILE SI AUTORITATILE STATULUI, SA PRODUCA VANATAI SI CUCUIE UMANE CELOR VINOVATI, DEOARECE VORBARAIA TIMP DE 25 DE ANI INTRE REPREZENTANTI STATULUI SI SOCIETATEA CIVILA S-A EPUIZAT SI NU A CONDUS LA CELE ASTEPTATE PT O SOCIETEA CIVILIZATA . AVEM DESTULE EXEMPLE DIN ISTORIA POPOARELOR LUMII CA ALTFEL NU S-AU PUTUT MATURIZA CA CIVILIZATII ALE LUMII.
Random imageUltimele stiri


loading...