2019-01-23 06:05


Doar 12% dintre români ştiu ce înseamnă autismul

 |  17:25
Doar 12% dintre români ştiu ce înseamnă autismul

Astăzi este Ziua de Conştientizare şi Sensibilizare în ceea ce priveşte autismul. Un studiu Gallup din 2011 arată că la nivelul României conştientizarea cu privire la existenţa autismului există, pentru că 87% dintre români au auzit de el. În ceea ce priveşte volumul de informaţie pe care oamenii o au despre boală, acesta este foarte scăzut. Doar 12% dintre cei care au auzit afirmă că ştiu destul de multe lucruri despre autism.

Iniţiativa de celebrare a acestei zile aparţine Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Este sărbătorită la nivel internaţional prin diverse acţiuni convenţionale care îşi propun să atragă atenţia publicului. Clădiri importante din America de Nord şi din întreaga lume - inclusiv Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto - îşi aprind luminile albastre pentru conştientizarea autismului şi pentru a atrage atenţia asupra datei de 2 aprilie. Şi Parlamentul va fi iluminat în albastru, luni seară, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

În România, mii de copii suferă de autism şi nu există cifre oficiale cu privire la numărul lor. Părinţii nu ştiu ce să facă cu privire la această afecţiune, iar cu cât este depistată şi tratată mai devreme, cu atât şansele de recuperare ale copilului cresc. Statul român nu subvenţionează tratamentul pentru aceşti copii, iar părinţii sunt nevoiţi să îl cumpere, deşi este foarte scump. Există şi cazuri de părinţi care nu îşi pot permite să susţină tratamentul cu un specialist, şi învaţă individual terapia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-02-18

TAGURI: autism, copii, sondaj, parinti, constientizare, Parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...