2019-03-20 11:30


Doar o cincime dintre români speră la o viaţă mai bună a copiilor lor

 |  17:58
Doar o cincime dintre români speră la o viaţă mai bună a copiilor lor
Doar o cincime dintre români speră la o viaţămai bună a copiilor lor decât cea a generaţiei din care fac parte, potrivitunui studiu al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Deasemenea, România are cel mai scăzut grad de satisfacţie faţă de viaţă din întreaga regiune aflată întranziţie.

”În2006, românii erau deja nemulţumiţi comparativ cu media regiunii aflată întranziţie. De atunci, satisfacţia lor faţă de viaţă a scăzut cu încă 15%. (...)În acelaşi timp, procentajul celor optimişti faţă de viitor s-a înjumătăţitfaţă de 2006”, se arată într-un studiu realizat de Banca Europeană deReconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Astfel, numai 18% dintre români suntmulţumiţi de viaţa lor, în comparaţie cu media de 43% din zona de tranziţie şide 72% din Europa de Vest.

Tineriiromâni erau în 2006 de două ori mai multumiţi de viaţa lor decât conaţionaliilor mai înaintaţi în vârstă. ”Cu toate acestea, satisfacţia faţă de viaţă înrândul tinerilor a scăzut cu 25% faţă de 2006, iar acum populaţia de toatecategoriile de vârstă este aproximativ la acelaşi nivel scăzut. În rândul celorcu venituri mici, satisfacţia faţă de viaţă a scăzut cel mai puţin”, susţinanaliştii BERD. De asemenea, 20% dintre români speră la o viaţă mai bună acopiilor lor decât cea a generaţiei din care fac parte, în ciuda nefericiriisemnificative faţă de propriile lor vieţi. Acest procent este comparabil acumcu nivelul ţărilor din Vestul Europei, care conform acestui studiu, cred înşansa urmaşilor lor de a avea o viaţă mai bună. Pe de altă parte, în ţările detranziţie procentul este de aproape 50.

Studiula fost realizat la finele anului 2010 şi a luat în calcul aproape 39.000 degospodării din 30 de ţări din zona Europei de Sud-Est, din Europa Centrală, dinzona Baltică, din Asia Centrală, la care s-au adăugat Turcia şi Rusia. Analizaa urmărit modul în care populaţia a fost afectată de criza economică mondialăşi de urmările acesteia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...