2018-12-17 04:44


Doi dintre răniţii exploziei de la Braşov, în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic

 |  14:58
Doi dintre răniţii exploziei de la Braşov, în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic

Managerul Spitalului Judeţean Braşov, dr. Daniela Neculoiu, a declarat, luni, că doi dintre cei cinci muncitori răniţi în explozia de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov sunt în continuare în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean Braşov a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii în cazul unui posibil transfer la clinici din străinătate.

"Cei doi pacienţi internaţi la ATI sunt stabilizaţi, dar în continuare în stare gravă, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Vom vedea, pentru că evoluţia este imprevizibilă. Ceilalţi trei au fost în sala de operaţie, le-au fost îngrijite leziunile şi nu sunt mari probleme. Sunt spre bine, dar au nevoie în continuare de tratament, de autogrefare, când apar muguri de ţesut viu. Ei sunt internaţi la Chirurgie Plastică, au trecut deja 72 de ore şi nu au apărut complicaţii serioase, au trecut de perioada critică", a precizat dr. Daniela Neculoiu, pentru Mediafax.

Managerul Spitalului Judeţean a mai spus că a discutat cu Ministerul Sănătăţii şi cu aparţinătorii celor doi pacienţi aflaţi în stare gravă pentru un eventual transfer la clinici din străinătate.

"Am avut o discuţie cu aparţinătorii care au cerut să fie transferaţi în străinătate, dar le-am explicat care sunt riscurile şi deocamdată nu avem niciun răspuns clar de la ei. În primul rând, trebuie să existe o cerere scrisă din partea aparţinătorilor, apoi să vedem dacă pacientul este transportabil, apoi trebuie completate formalităţile şi găsită o clinică din străinătate care să-i poată primi. Am luat legătura şi cu Ministerul Sănătăţii pentru a ne asigura spijin“, a explicat managerul de la Spitalul Judeţean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: doi, ranit, explozie, brasov, stare, grava, intubat, ventilat, mecanic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...