2018-12-19 11:40


Doi medici şi pacientul au fost electrocutaţi

 |  19:56
Doi medici şi pacientul au fost electrocutaţi

Conducerea Spitalului Colţea din Capitală a anunţat că a declenţat o anchetă internă după ce un medic, un rezident şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii. Purtătorul de cuvânt al Minsterului Sănătăţii susţine că Primăria Capitalei trebuie să ia act de managementul “anormal” de la Spitalul Colţea, care se află sub autoritatea Administraţie Spitalelor, instituţie subordonată Municipalităţii.

Incidentul de la Spitalul Colţea a avut loc ieri, în jurul orei 10 dimineaţa. “Noi avem o anchetă internă pentru a vedea motivul, care sunt măsurile care trebuie luate. În mijlocul unei operaţii, un electrocauter din sala de operaţii ORL a făcut un scurtcircuit care a electrocutat doctorul, rezidentul şi pacientul. Pacientul e bine, a ieşit din operaţie, rezidentul şi doctorul sunt bine”, a spus managerul unităţii medicale, Anca Lupu. În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a spus că este o situaţie anormală, iar un management eficient nu ar trebui să permită un asemenea lucru. “Acest management al unităţii, respectiv la Spitalul Colţea despre care vorbim, este în subordinea Administraţiei Spitalelor Municipiului Bucureşti, respectiv în subordinea autorităţilor locale, adică Primăria Generală a Capitalei. Aceste două autorităţi sunt primele care au atribuţii şi răspunderea să verifice şi eventual să sancţioneze managementul unei unităţi aflate în subordinea lor”, a declarat Colintineanu. El susţine că nu s-a realizat încă activitatea de control la Colţea, deoarece procedurile legale în vigoare prevăd că membrii Corpului de control al Ministerului Sănătăţii nu intră într-un spital care nu este în subordinea directă a sa, fără un reprezentant al autorităţilor locale şi fără hârtiile aferente. Întrebat dacă I s-a refuzat accesul pentru control Ministerului Sănătăţii, Colintineanu a spus: “Au existat două, una a primit răspuns favorabil după preluarea mandatului de către noua conducere a Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. În alt caz nu am primit răspuns şi s-a făcut o nouă adresă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-28

TAGURI: medici, pacient, electrocutat, primaria capitalei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ELECTROCAUTERUL
28 Iul 2016

Până și aparatele de sudură industriale lucră la tensiuni de 60 V la amperaje mari! și mai trebuie să ții și fierul cum mâna atunci când pui electrodul! Electrocauterul âsta „sudează” la tensiuni mai mari de 60 V care devin într-adevăr periculoase pe măsură ce crește tensiunea!???
PRIZELE
28 Iul 2016

Împământarea și ce alte aparaturi mai sunt legate la ea, de la prizele de prin spitale au mai fost verificate din când în când!?
Random imageUltimele stiri


loading...