2019-03-18 16:09


Doi mineri, surprinşi de o SURPARE de PĂMÂNT la Mina Lupeni. Unul dintre ei a murit! UPDATE

 |  10:22
Doi mineri, surprinşi de o SURPARE de PĂMÂNT la Mina Lupeni. Unul dintre ei a murit! UPDATE

Doi mineri au fost surprinşi miercuri dimineaţa de o surpare de pământ în Mina Lupeni. La locul accidentului au sosit echipaje ISU. Unul dintre minerii blocaţi miercuuri de o surpare în subteranul Mineri Lupeni a murit, celălalt miner prins în abataj a fost scos la suprafaţă, stare sa fiind bună.

UPDATE: 

Primul miner surprins de surparea de pământ din Mina Lupeni a ieşit pe picioarele lui la suprafaţă, iar echipajele medicale îl evaluează. Cel de-al doilea miner a murit, el fi d scos din subteran fără semne vitale.

Minerul, în vârstă de 42 de ani, a fost declarat decedat de medicul de medicină legală prezent la faţa locului. Celălalt miner, de 33 de ani, a ieşit pe picioarele lui conştient şi cooperant fara traumatisme.

Conform unui comunicat de presă, de miercuri, surparea de pământ s-a produs, în abatajul cu banc subminat pan.9, strat 3, bl.V.

Bărbatul care a supravieşuit accidentului este ajutor de miner, cel decedat fiind şef de schimb.

Ştire iniţială:

Accidentul s-a produs în urma unei surpări în abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mina.

Primele date arata ca salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acorda primul ajutor celor 2 răniţi.

"Unul este semiconştient iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulanţe Smurd si SAJ, o autospecială complexă şii un container multirisc de la Detaşamentul Petrosani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad", anunţă autorităţile.

Liderul Sindicatului ”Muntele ” din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat iniţial pentru News.ro că reste vorba despre un singur miner.

”Un miner cu experienţă a fost surprins de o surpare de pământ în Mina Lupeni, miercuri dimineaţă. Bărbatul a fost scos repede de sub pământul surpat şi acum i se acordă îngrijiri medicale de către echipajele ajunse la mină”, a declarat Darius Câmpean.

Potrivit sursei citate, în caz de nevoie, un elicopter îl va prelua pe miner şi îl va transporta la un spital din Bucureşti. Solicitarea a fost deja transmisă, SMURD, iar medicii sunt pregătiţi să intervină.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-18

TAGURI: MINERI, mina lupeni, surpare de pamant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CINSTE LOR
18 Iul 2018

Sa vina Cosma la Universitate . Dar si materiale , cantine , transporturi , cu firmele din gsca lui
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...