2017-01-23 04:38


Doi mineri, în greva foamei de o săptămână

 |  16:26
Doi mineri, în greva foamei de o săptămână

De mai bine de şapte zile, doi mineri disponibilizaţi din Valea Jiului se află în greva foamei în faţa sediului Companiei Naţionalei a Huilei (CNH) din Petroşani după ce nu şi-au încasat a treia tranşă din salariile compensatorii. Alături de aceştia a mai protestat un alt ortac, care însă nu a mai rezistat, fiind transportat de urgenţă la spitalul din localitate.

Zilnic, 10-15 foşti mineri se adună la CNH în semn de protest faţă de situaţia creată. Trei dintre ei au decis să intre în greva foamei sperând că astfel oficialii Ministerului Economiei vor apleca urechea la doleanţele lor. Stau zi şi noapte la sediul Companiei. Mircea Flora, unul dintre disponibilizaţi, a fost internat în spital după ce a acuzat o stare de rău. Starea de sănătate a celor doi este într-o continuă degradare.

În total, peste 900 de ortaci care au părăsit mineritul în septembrie trebuiau să încaseze salariile compensatorii în trei tranşe, numai că ultima întârzie nesperat de mult. Unul dintre liderii sindicali locali, Constantin Jujan, afirmă că nu ştie dacă banii vor ajunge în conturile foştilor mineri chiar dacă s-a semnat un acord cu Ministerul Economiei. „S-a semnat un acord cu sindicatele, dar asta nu certifică faptul că disponibilizaţii vor intra în posesia banilor. Sunt declaraţii politice care pot fi interpretate, dar banii vor veni după ce Comisia Europeană îşi va da acordul pentru alocarea subvenţiei”, a precizat Jujan pentru „Cronica Văii Jiului“.În total, fiecare disponibilizat mai trebuie să încaseze, în medie, câte 7.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image