2017-01-18 06:12

SOCIAL


“Dorel” a tăiat lumina la Polizu

 |  21:00
“Dorel” a tăiat lumina la Polizu

Femeile însărcinate riscă să nască pe întuneric la Spitalul Polizu. Viitoarele mame, doctorii şi asistentele spitalului s-au înarmatcu lanterne, deoarece se confruntă periodic cu pene de curent, provocate de muncitorii firmelor de construcţii care efectuează lucrări în zonă.

Femeile gravide internate la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Alfred Rusescu”(Polizu) stau tot timpul cu lanternele lângă ele, după ce, în ultima lună, curentul a căzut de trei ori. Cel mai recent incident de acest gen a avut loc săptămâna trecută, potrivit conducerii unităţii spitaliceşti.

Spitalul Polizu beneficiază de un generator propriu de curent, însă acesta nu poate asigura funcţionarea tuturor aparatelor necesare şi nu furnizează energie electrică decât pentru iluminarea sălilor de intervenţii şi a holurilor. “Generatorul asigură funcţionarea aparatelor necesare pentru noii născuţi. Avem însă şi aparate care nu pot funcţiona cu curentul produs de generatorul nostru. Nu este normal ca sistemul naţional energetic să ia lumina când vrea într-un spital. Nu am fost anunţaţi că se va întrerupe alimentarea cu energie electrică. Generatorul nostru nu asigură curent decât pentru iluminarea sălilor de intervenţie şi a culoarelor”, ne-a declarat profesorul Nicolae Suciu, ginecolog la Spitalul Polizu.

Viitoarele mame, internate la Polizu, le-au cerut soţilor să le aducă lanterne şi lumânări, deoarece nu ştiu când vor fi nevoite să stea în beznă, în saloanele sau în sălile de aşteptare ale unităţii sanitare.

Enel: Firmele de construcţii ne-au tăiat cablurile

Enel SA spune că unitatea spitalicească nu a fost informată că va fi sistată alimentarea cu energie electrică, deoarece au fost trei incidente neprevăzute. „Cele trei întreruperi de alimentare cu energie electrică au intervenit în urma unor incidente neprevăzute. Mai exact, diverse firme de construcţii, care efectuează lucrări în zonă şi care nu au legătură cu noi, au secţionat cablurile de alimentare cu energie electrică”, ne-au declarat reprezentanţii Enel.

Este posibil ca unul dintre cablurile de curent să fi fost tăiat din greşeală de muncitorii care lucrează la realizarea viitoarei linii de metrou spre cartierul Drumul Taberei. Săpăturile de la metrou au lăsat temporar mai multe blocuri fără apă caldă şi au mai provocat pene de curent la Facultatea de Psihologie şi la căminele studenţeşti de la Panduri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-07

TAGURI: polizu, luminaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image