2017-01-23 06:36


Dosare penale la Hala Matache

 |  14:06

Unsprezece dosare penale au fost înregistrate până în prezent, la Secţia 3 Poliţie, referitoare la Hala Matache, unde s-au produs sustrageri repetate de componente metalice din acoperiş, bucăţi de tablă şi din structura de rezistenţă metalică. Patru dintre dosare au fost constituite în baza unor sesizări ale unor persoane juridice şi fizice, iar şapte, în urma unor prinderi în flagrant.

În februarie, prefectul Capitalei, Mihai-Cristian Atănăsoaei, a solicitat DGPMB să dispună verificări cu privire la posibile fapte de natură penală săvârşite la Hala Matache, după ce Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional i-a atras atenţia primarului general asupra deteriorării acestui obiect de patrimoniu. În urma proiectelor de sistematizare-urbanizare ale Primăriei Capitalei, în anul 2010 au fost demarate lucrările la viitorul bd. Uranus, fiind demolate mai multe imobile şi începându-se lucrările de demolare şi la Hala Matache.

Ca urmare a intervenţiilor mai multor ONG-uri, demolarea a fost sistată, împotriva Primăriei Municipiului Bucureşti, proprietarul imobilului, fiind intentate acţiuni în instanţă. După sistarea demolării, Primăria Municipiului Bucureşti a luat măsura conservării imobilului iar pe perioada lucrărilor, în baza Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, paza şantierului a fost asigurată de o patrulă mobilă a Poliţiei Locale, patrulă retrasă ulterior.

În acest context, au fost posibile sustrageri repetate de componente metalice din acoperiş, bucăţi de tablă şi din structura de rezistenţă metalică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: Hala Matache, dosare penale, demolari, Politia LocalaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
28 Feb 2012

Imi permit si eu sa-i atrag atentia domnului Kelemen Hunor ca la doi pasi de Palatul Victoria se afla Casa Spiru Haret!Daca nu stie cine a fost Spiru Haret,sa puna mana si sa documenteze:exista Google Romania si in limba maghiara!Sa se ocupede acel monument,nu de sandramaua Matache!Aceasta ruina a devenit monument doar in momentul in care Sorin Oprescu a pus problema demolarii ei,pentru Magistrala Uranus.Pana atunci a fost ce este si in momentul de fata:un focar de infectie!

Adauga un comentariu

Random image