2017-01-17 19:20

SOCIAL


Dosare penale pentru munca la negru în Mureş

 |  13:11
Dosare penale pentru munca la negru în Mureş

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş, Andrei Mureşan, a declarat că în luna noiembrie au fost descoperite 270 de persoane care lucrau fără forme legale.

''În luna noiembrie am înregistrat una dintre cele mai negre luni privind incidenţa muncii la negru, fiind depistate 270 de persoane muncind fără forme legale. Avem deja trei dosare penale pornite pe acest subiect. (...) În noiembrie, pe relaţii de muncă am efectuat 174 de controale privind incidenţa muncii la negru, în urma cărora au fost depistate 270 de persoane muncind fără forme legale.

Au fost sancţionaţi 60 de angajatori din care 17 pentru muncă la negru şi au fost întocmite trei sesizări penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş pentru a constata infracţiunea pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale de muncă'', a precizat Mureşan. Şeful ITM Mureş a afirmat că numai la o societate comercială au fost depistaţi peste 100 de angajaţi la negru.

Andrei Mureşan a subliniat că unele instanţe de judecată din Târgu Mureş nu consideră fapte cu pericol social angajarea la negru a mai mult de două-trei persoane şi astfel transformă sancţiunile pecuniare din procesele verbale întocmite de ITM Mureş în avertismente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: dosar-penal, munca-la-negru, ITM, legal, angajatori, instantaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image