2018-12-19 06:01


Dosarul operaţiilor estetice. Alţi cinci medici au fost arestaţi

 |  19:44
Dosarul operaţiilor estetice. Alţi cinci medici au fost arestaţi

Cinci medici de la Spitalul de Arşi au fost arestaţi în dosarul operaţiilor estetice, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti. Prin aceeaşi hotărâre, a respins contestaţiile faţă de măsura preventivă formulată de directorul unităţii sanitare şi doi subordonaţi ai săi. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Managerul spitalului, Vitalie Stan, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămanescu şi Elena Cristina Isac, precum sş Carmen Florea, angajată a unei clinici private, au fost reţinuti în 25 aprilie. La data de 27 aprilie, Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti. În cazul celorlalţi şapte reţinuţi, pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Marţi, CAB a respins contestaţiile formulate de Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac, astfel că ei rămân în detenţie. Tot in arest vor ajunge Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vătămanescu, Aurelia Isac şi Carmen Florea, în cazul cărora instanţa a admis contestaţia procurorilor. Singurul medic care va fi cercetat în libertate este Ioan Costică Ghiţă Plujdescu. Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau mită între 450 şi 3.400 de euro, în functie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportările acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie. Procurorii spun că pacienţii care doreau efectuarea unor operaţii estetice contactau suspecţii, medici angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, în baza unor anunţuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienţi care au efectuat operaţii similare.

În dosar sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Anchetatorii au facut percheziţii la spital şi la 22 de adrese din Bucureşti, inclusiv la locuinţele unor medici, unde au găsit importante sume de bani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-06

TAGURI: dosar, operatii estetice, medici arestati, spitalul de arsi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...