2019-01-23 07:50


Dragoș Pîslaru, despre violenţa domestică: România trebuie să devină proactivă

 |  10:59
Dragoș Pîslaru, despre violenţa domestică: România trebuie să devină proactivă

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, vineri, că România trebuie să-și asume lucruri și să devină proactivă în ceea ce privește rezolvarea problemelor determinate de violența domestică.

'Trebuie să reflectăm asupra problemelor determinate de violența domestică. Cred că, mai presus decât faptul că trebuie să ne onorăm obligațiile internaționale, trebuie să înțelegem că rezultatele Convenției de la Istanbul și mai ales implementarea lucrurilor care s-au discutat nu trebuie să fie o presiune ca să ne facă să ne aliniem la normele internaționale. Trebuie să fie de fapt un spațiu în care România trebuie să contribuie la agenda globală. Împreună cu colegii noștri din Guvern și orice altă instituție parteneră din România ne dorim ca aici să nu mai fim reactivi la agenda globală, ci proactivi. România, fiind una dintre țările cheie care a susținut agenda la nivel global. Schimbarea de paradigmă despre care discutăm este aceea că agenda noastră externă nu este una impusă, ci una de construcție. România trebuie să-și asume lucruri, să depășească faza de reacție', a afirmat Dragoş Pîslaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a mai spus că autoritățile urmăresc trei planuri de abordare a problemei violenței domestice.

„Cele trei planuri pe care le urmărim pe acest segment sunt: planul societal, individual și instituțional. Primul plan pleacă de la valorile acestui popor, de la modul în care societatea vede violența domestică și înțelege modul de a reacționa la violența domestică. Să nu uităm că peste 328 de femei au murit, în ultimii doi ani în România, din cauza bătăilor din partea partenerilor lor. Nivelul individual este modul în care societatea reacționează atunci când vedem violența domestică. Am decis să avem în consultare publică două programe destinate acestui aspect și care se referă la înființarea de centre pentru victime și centre pentru agresori. Oamenii care au ajuns într-un astfel de conflict trebuie ajutați. Trebuie să vedem ce a dus la fenomenul de violență. Trebuie înțeles și ordinul de interdicție, nu doar un ordin de protecție, cum este azi. La nivel instituțional, începem să fim aliniați cu țările dezvoltate', a precizat ministrul Dragoș Pîslaru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: dragos pislaru, violenta, domestica, romania, asuma, luccruri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...