2019-02-23 07:13


Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, DEZVĂLUIRE la final de mandat. Vezi ce spune despre LEGEA SALARIZĂRII

 |  16:46
Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, DEZVĂLUIRE la final de mandat. Vezi ce spune despre LEGEA SALARIZĂRII

Nu toată lumea își dorește legea salarizării unitare, pentru că un astfel de document va opri revendicările salariale pentru o perioadă de timp, a declarat, marți, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei conferințe de prezentare a bilanțului de activitate.

"Ultima oară când am avut o lege de salarizare unitară aplicabilă a fost în 1974. Din 1974 nu am mai fost capabili în această țară să implementăm un sistem de salarizare unitară. Ei bine, vine guvernul tehnocrat și mai întâi i se spune că trebuie să facă legea salarizării unitare. Apare acel efort pe care îl cunoașteți și care a dus la numirea mea, după care, când eu am venit, partenerii sociali ne-au spus explicit că nu ar trebui să ne băgăm pe o problemă care are un mandat mai lung și că ar trebui să adoptăm rapid o ordonanță de urgență care să rezolve disparitățile în câteva sectoare (…)", a spus Dragoș Pîslaru.

Ministrul a precizat că Ordonanțele de urgență care au fost adoptate au făcut lucruri bune în sectoare precum cel de educație și cel de sănătate, dar că restricțiile bugetare nu au permis realizarea a ceea ce se putea face prin intermediul unei legi a salarizării.

"Ce cred eu că este mai mult aici în substrat și îmi asum aceste lucruri este că nu toată lumea își dorește această lege a salarizării unitare. Este foarte important să precizez acest lucru. Este mult mai simplu să ceri beneficii salariale pentru un grup restrâns de oameni decât să accepți că există o lege a salarizării unitare care va bloca aceste lucruri pentru o perioadă de timp", a afirmat Dragoș Pîslaru.

Acesta a spus că la nivelul lunii noiembrie au fost colectate date pentru 966.094 de salariați care lucrează în instituții și autorități publice din totalul celor 1.189.921 de posturi ocupate. De la aceste cifre ar trebui pornit orice demers în realizarea unei legi a salarizării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-03

TAGURI: dragos pislaru, ministrul muncii, legea salarizarii unitare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BASESCU
03 Ian 2017

Ce bilanț poți avea tu ,o jigodie card acum pleacă cu coada intre ....Buze
ADRIAN
05 Ian 2017

In afara de jigniri, mai ai ceva de spus Basescule? Cat creier sa ai doar sa jignesti?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...