2019-02-15 23:41


DSP Argeş anunţă că probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme

 |  10:46
DSP Argeş anunţă că probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a informat luni, într-un comunicat de presă, că probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme. Totodată, apa din rețelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internați la spitalul Marie Curie din Capitală este potabilă.

Potrivit sursei citate, au fost recoltate probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, și din alimente, din apa din rețeaua publică și din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii.

„În urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Pitești, precum și la domiciliile mai multor copii din Pitești, Topoloveni și Ștefănești este potabilă. S-a stabilit, totodată, că și apa minerală necarbogazoasă recoltată din două rețele de hipermarketuri este potabilă”, precizează sursa citată.

Totuşi, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni și cea de la un izvor public din Ștefănești, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă.

"Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare, iar microaeroflora și suprafețele de la Spitalul de Pediatrie Pitești se încadrează in limite normale", se precizează în comunicatul citat.

DSP Argeş a mai anunţat că niciun copil din județ nu a mai fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din București.

"Restul pacienților prezenți la unitățile sanitare din județul Argeș în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei", se mai menționează în comunicatul DSP Argeș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-15
Citeste si:
Încă un copil din Argeş a murit luni din cauza unei infecţii digestive grave

TAGURI: dsp, arges, proba, lapte, praf, apa, plata, analizeaza, conform
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

SOLUTII eficiente pentru controlarea STRESULUI Acum 1 ore | (0)
Sfaturi si curiozitatiSTARBAG
loading...