2018-11-12 20:08


După patru săptămâni de la aprobare, niciun jurnalist nu a cerut să intre gratis la teatru

 |  17:58
După patru săptămâni de la aprobare, niciun jurnalist nu a cerut să intre gratis la teatru

Personalul teatrelor bucureştene susţine că hotărârea prin care jurnaliştii pot intra gratuit la teatru este inutilă. „Aş întreba de câte ori a fost doamna primar la teatru când era jurnalist? Ar trebui să ştie că la avanpremiere şi la premiere, accesul jurnaliştilor şi al criticilor de teatru este liber, tocmai ca să promoveze producţiile teatrale. Ar fi trebuit să ştie asta”, spun oamenii de teatru. Cât despre parcări, asta este o altă problemă, spun ei.

Există şi teatre care organizează şi două avanpremiere la aceeaşi piesă, tocmai pentru a fi mai bine promovate producţiile lor. Din 31 octombrie, dată la care a fost aprobată hotărârea de Consiliu General care prevede accesul gratuit al jurnaliştilor la spectacole şi parcare, până acum, nu au existat solicitări de bilete gratuite. Mai sunt şi jurnalişti care au telefonat la Primăria Capitalei să întrebe dacă pot intra pe baza legitimaţiilor de presă la spectacole, dar nu au primit un răspuns tranşant de la Relaţiile cu publicul. „Şi noi ar fi trebuit să primim hotărârea respectivă, dar nu a venit”, ne-a spus un angajat la un teatru bucureştean. În plus, acesta a ţinut să precizeze că teatrele nu dispun de parcări. „Noi suntem notificaţi de Administraţia Străzilor şi plătim pentru câteva locuri de parcare, de care avem nevoie când aducem recuzita, de exemplu. De unde locuri de parcare gratuite dacă nu avem parcare?!”, comentează angajaţii din teatre. Ei susţin că hotărârea a fost dată ca Firea să se pună bine cu presa, pentru că a fost jurnalist, dar realitatea este alta. „Nu ştim dacă prefectul a contestat hotărârea sau dacă se va mai aplica vreodată. Noi considerăm că este o prostie”, comentează oamenii. Ei mai spun că solicitări de bilete sau reproşuri primesc de la consilierii generali şi de la angajaţii Primăriei Capitalei. „Au fost şi consilieri care cereau bilete pentru tot partidul, spunând că stă în pixul lor bugetul teatrelor. Au fost refuzaţi, iar acum sunt anchetaţi de DNA”, mai spun ei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-23

TAGURI: teatru, aprobare, jurnalist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NESIMTIREA
23 Noi 2016

primaritei bolsevice nu are limite. Sluga lui voiculescu puscariasul a dispus printr-o circulara trimisa catre RATB ca oamenii fara adapost sa nu mai fie dati jos din autobuze pe parcursul zilei.In speranta ca va obtine voturi pentru organizatia mafiota p.s.d si de la acesti amarati va face transportul in comun insuportabil pentru abonati si cei care platesc tichet. Iar jurnalistii care nu au solicitat intrare gratuita la actiuni culturale ar fi bine SA RENUNTZE SI LA PENSII SPECIALE OFERITE DREPT MITA DE PENALII NEAMULUI.
SYKTYR, FLEGMELOR!
26 Noi 2016

Q.E.D. ADICĂTELEA, MAI ”PĂ”-NȚELESUL UNOR KRETYNI CA ĂLA ”DĂ” MAI SUS, CU ”NESIMȚIREA”, ROMÎRLANIA-I ”MUICA” PROSTĂLĂILOR, ȘI-I FĂTĂTOARE FOARTE!
Random imageUltimele stiri


loading...