2019-04-26 03:03


E ÎN PUTEREA TA! Atenţie la montarea uşilor locuinţelor

 |  17:45
E ÎN PUTEREA TA! Atenţie la montarea uşilor locuinţelor

Săptămâna trecută, poliţiştii de prevenire din IGPR aulansat campania de prevenire a furturilor din locuinţă UN PLUS DE SIGURANŢĂ.Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unei expoziţii de securitate organizată deAsociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, unde s-au prezentat ultimelesisteme de securitate existente pe piaţă, de la sisteme de alarmă, sisteme deacces, camere de supraveghere sau dispozitive de detectare a efracţiei. Lăsândla o parte aceste tehnologii, în realitate ne dăm seama că puţini dintre noiştiu ce înseamnă o uşă solidă pentru propria casă.

Conform poliţiştilor de prevenire, o uşă rezistentă estesolidă, dar nu atrage atenţia, tocul este încastrat în zid cu dibluri de minim10 mm, nu este fixată numai cu spumă, încuietoarea nu este la suprafaţă şi aremai multe puncte de închidere, are cel puţin două sisteme de închidere, iar butuculeste prevăzut cu şild antiefracţie din oţel, are vizor şi opritor (lanţ).Pentru mai multă siguranţă, uşa poate fi prevăzută şi cu un sistem de alarmă.

Cum în ultima vreme s-au cumpărat tot mai mult uşimetalice, poliţiştii de prevenire atenţionează asupra montării acestora, aspectfoarte important care ţine de siguranţa apartamentului. De multe ori, montareaunor uşi metalice se face numai prin adăugarea de spumă de jur împrejurulcadrului metalic şi fără fixarea metalică în pereţii laterali. De aceea auexistat situaţii în care uşile au fost demontate cu totul din perete indiferentde sistemul de închidere montat.

Un alt aspect pe care poliţiştii de prevenire îlevidenţiază este acela al yalelor care depăşesc suprafaţa plană a uşii şi caresunt expuse astfel forţării şi ruperii butucului.

Mai multe recomandări preventive, dar şi soluţii desecuritate concrete pot fi regăsite pe pliantele preventive ale campaniei UNPLUS DE SIGURANŢĂ, materiale care, începând de săptămâna viitoare, urmează a fiafişate la intrarea imobilelor din principalele oraşe ale ţării.

Rubrică realizată cu sprijinul Institutului de Prevenire şi Psihosociologie al Poliţiei Române


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG