2018-12-10 06:18


Echipe mixte ale ISU şi ISC vor evalua toate instituţiile de învăţământ

 |  13:45
Echipe mixte ale ISU şi ISC vor evalua toate instituţiile de învăţământ

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi, că echipe mixte ale ISU şi ISC urmează să evalueze toate instituţiile de învăţământ şi vor face o analiză complexă a riscurilor de explozie, incendiu şi cutremur.

"Este atât o problemă de coerenţă a reglementărilor, cât şi o problemă de asumare a responsabilităţii. Aceste lucruri trebuie să fie soluţionate în cel mai scurt timp. În acest sens, în prima etapă suntem deja în analiza tuturor reglementărilor pentru a asigura această coerenţă legislativă. (...) Avem tot felul de reglementări care nu sunt întotdeauna coerente. În acelaşi timp, echipe mixte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) şi vom vedea dacă mai sunt şi alţi factori care trebuie implicaţi în acest proces vor realiza o analiză de risc complexă din perspectiva riscului la incendii, riscului la incendiu şi riscului seismic", a precizat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax. 

Premierul interimar a mai spus că există multe instituţii care nu funcţionează legal.

"Având în vedere numărul mare de instituţii care nu au aceste autorizaţii, se impune reglementarea unei situaţii tranzitorii, un fel de autorizare provizorie care să verifice cele mai importante elemente, cum ar fi planul de evacuare din şcoli, dar nu este singurul element pe care îl avem în atenţie, pentru că lucrurile trebuie începute de undeva", a afirmat Sorin Cîmpeanu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: echipa, mixta, isu, isc, evalueaza, institutie, invatamant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...