2018-12-16 05:41


Edilii Capitalei au plătit nejustificat 7 milioane lei pentru un teren, potrivit Curţii de Conturi

 |  18:45
Edilii Capitalei au plătit nejustificat 7 milioane lei pentru un teren, potrivit Curţii de Conturi
PrimăriaCapitalei a dat, în 2009, o sumă cu 7 milioane de lei mai mare decât valoareastabilită prin propriile norme pentru cumpărarea unui teren afectat delucrările executate la obiectivul de investiții ,,PasajulMărăşeşti", se arată într-un raport al Curţii de Conturi.

Totmunicipalitatea a plătit în mod ilegal, în acelaşi an, 510.205 de leireprezentând servicii de dezinsecție împotriva ţânţarilor. În raportul Curţiide Conturi se arată că suma a fost "decontată în plus față devolumul acestei operaţiuni prevăzut prin contract şi serviciile decontate pesuprafeţe care nu există în realitate (în parcuri şi cimitire)".

PrimăriaCapitalei nu a încasat, conform aceluiaşi raport,559.000 lei care i secuveneaudin despăgubiri civile în baza unor sentințejudecătoreștidefinitive şi irevocabile.

Oaltă neregulă constatată de Curtea de Conturi este efectuarea unei plăți fărăangajament legal, respectiv 1.000.000 de lei către AsociațiaNevăzătorilor din România,fără a avea la baza documente justificativecare să aprobe această cheltuială din fonduri publice.

AdministraţiaLacuri Parcuri Bucureşti a plătit anticipat, în mod ilegal, 10 ceasuri de aur

ALPABa plătit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2.976.718 lei pentruachizițiași punereaîn funcțiunea 10 ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau recepționate și nu eraupuse în operă la data plății, se arată într-un raport al Curţii deConturi.

Totprinr-un proces verbal de custodie fictiv,Administraţia Lacuri, Parcurişi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie suobodonată PrimărieiCapitalei,aplătit, în 2009, 728.990 lei pentru achiziția unorambarcațiuninautice care nu erau recepționate la data plăţii. Curtea de Conturi amai constatat că tot ALPAB a cheltuitilegal 1.288.069 lei "cuîncălcarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 67/2006,pentru lucrări executate la Clubul Francez - lucrări care trebuiau suportate deS.C. Twins Cafe S.R.L, în calitate de locatar al Clubului Francez -,şifără a avea aprobată sursa de finanțare cu această destinaţie." În acelaşi raport se arată că APLABadecontatservicii de dezinsecții, deratizare şidepozitare de1.584.574 lei, fără ca documentelejustificative să îndeplinească toatecondiţiile privind identificarea suprafeţelor şi cantităţile serviciilorprestate. ALPABa mai cheltuit, constată Curtea de Conturi,569.675de lei pentru semănarea degazon în timpul iernii în ParculHerăstrău, Parcul Tineretului şi la Ştrandul Dâmboviţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...