2017-01-19 11:20

SOCIAL


Edilii Capitalei îşi aruncă săgeţi pe tema blocării proiectului Bulevardului Uranus. Oprescu: “Prefectul are limbi de catifea pentru partid”. Atănăsoaei: „Fiecare după cât îl duce capul”

 |  18:03
Edilii Capitalei îşi aruncă săgeţi pe tema blocării proiectului Bulevardului Uranus. Oprescu: “Prefectul are limbi de catifea pentru partid”. Atănăsoaei: „Fiecare după cât îl duce capul”

Edilii Capitalei îşi aruncă săgeţi uniicătre alţii pentru că proiectul de construire a Bulevardului Uranus a fostblocat.

Primarulgeneral al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, ieri, că la construirea BulevarduluiUranus i se pun piedici în plan politic, cu referire la faptul că prefectulMihai Atănăsoaei a atacat în instanţă o autorizaţie de construcţie pentru unalt tronson al arterei. “Probabil că prefectul a simţit datoria săaibă câteva limbi de catifea pentru conducerea de partid şi de stat”,a mai spus edilul-şef al Capitalei. Potrivit lui Oprescu, latronsonul respectiv se săpase până la şapte metri şi se introdusese canalizare,iar “cineva, probabil, asimţit nevoia să îi enerveze şi mai mult pe şoferii bucureşteni”. Primarulgeneral spune că, în aceste condiţii,lucrărilede construire abulevardului sunt întârziate cu circa şapte luni.

“Fiecare, după cum îl duce capul” a fost replica prefectului pentru primarul general. “Nu eu i-am blocat proiectul. Proiectul a fost blocat dedouă instanţe, de la Bucureşti şi de la Cluj. Singurii vinovaţi suntreprezentanţii Primăriei, pentru că nu sunt în stare să realizeze un proiectconform cu legile. PUZ-ul a fost anulat. E uşor să dai vina pe alţii când nueşti capabil să rezolvi o problemă. Societatea civilă a atacat în instanţăproiectul. Instanţele de judecată au dat câştig de cauză unui ONG. Probabil cădomnul primar este supărat pe instanţe. Este problema lui”, a declarat pentru ziarul “Puterea” prefectul Capitalei,Mihai Cristian Atănăsoaei.

Sorin Oprescu a declarat, vineri, că îl va acţiona înjudecată pe preşedintele Ordinul Arhitecţilor din România, Şerban Ţigănaş,pentru că acesta a blocat în justiţie lucrările la Bulevardul Uranus. Edilul aprecizat că îi va cere despăgubiri de 3,8 milioane lei, adică suma pe careconstructorii bulevardului o cer municipalităţii pentru întârzierea lucrărilor.Primarul a mai spus că judecata pe fond în privinţa lucrărilor la bulevard vaavea loc în 18 zile, când municipalitatea speră să obţină undă verde pentru continuarealucrărilor. Potrivit lui Oprescu, municipalitatea mai areîn justiţie o acţiune împotriva organizaţiei neguvernamentale Salvaţi Bucureştiul,după ce aceasta a cerut în instanţă blocarea lucrărilor la bulevard.Reprezentanţilor societăţii civile li se cer despăgubiri morale de 6,6 milioanelei. Oprescu a mai spus atunci că lucrările ladiametrala Buzeşti-Berzei, care fac parte din proiectul bulevardului, au fostoprite imediat după sentința de la Cluj în procesul deschis de președinteleOrdinul Arhitecților, iar în zonă au loc acum doar lucrări de conservare. BulevardulUranus, care este realizat pentru fluidizarea traficului,va face legăturaîntre Piaţa Victoriei şi Palatul Parlamentului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
09 Iun 2011

Corect ar fi ca domnul pr efect sa-i multumeasca lu i Sorin Oprescu!Toata mun ca lui Atanasoaiei,se rez uma in a-l faulta pe Sori n Oprescu!Ce sa zici de d omnul prefect?E un functi onar numit,si care execut a cu sarg,si uneori chiar cu exces de zel,ordinele Elenei Udrea!Ca doar nu- si inchipuie cineva ca pr efectul indeplineste ordi nele lui Emil Boc!

Adauga un comentariu

Random image