2017-01-24 01:05


Edilii se pregătesc de lupta cu nămeţii

 |  21:00
Edilii se pregătesc de lupta cu nămeţii

Edilii Capitalei au luat la numărat utilajele şi sarea ca să nu fie surprinşi de iarnăşi anul acesta. Primarii se pregătesc pentru deszăpezire inventariind mijloacele tehnice şi dispunând închiderea şantierelor.

Primăriile din Bucureşti se pregătesc pentru “lupta” cu zăpezile. Ca să nu fie surprinşi şi anul acesta de nămeţi, edilii Capitalei s-au pus pe verificat echipamentele de deszăpezire, cu toate că meteorologii spun că nu sunt condiţii de ninsoare în următoarele zece zile.

Primarul general, Sorin Oprescu, a avertizat că, pentru prevenirea unor accidente, trebuie luate măsuri cu privire la şantierele aflate în lucru: “În Capitală mai sunt şapte şantiere deschise. Pentru a se evita accidentele, acestea trebuie închise sau semnalizate corespunzător”.

Inspecţii la sectorul 6

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, a efectuat, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane (ADPU) Sector 6 şi ai societăţii care se ocupă cu deszăpezirea, inspecţii privind modul de asigurare a materialelor şi a personalului responsabil pentru această activitate în iarna 2011-2012. Inspecţiile au avut ca scop verificarea mijloacelor auto care vor fi implicate în activitatea de deszăpezire, precum şi a materialelor antiderapante pentru prevenirea dificultăţilor din trafic care pot surveni în urma răcirii vremii. În sectorul 6, ADPU are la dispoziţie 37 de utilaje pentru deszăpezire, 500 tone de sare şi 70 tone de clorură de calciu. La acestea se adaugă cele 82 de utilaje, 2.000 tone de sare şi 150 tone de clorură de calciu ale societăţii cu care primăria are contract de deszăpezire.

Stocuri de materiale

În sectorul 4 se va acţiona pe 562 de artere de circulaţie şi străzi secundare.Pe teren vor acţiona 51 de utilajecu plugşi un număr de 300 de muncitori, fiind asigurat în stoc un necesar de materiale antiderapante de 200 de tone clorură de calciu, 1.000 tone de clorură de sodiu cu inhibitori şi 100 tone de motorină pentru utilaje. „Vreau să verific dacă toate utilajele sunt pregătite şi în perfectă stare de funcţionare, dacă sunt asigurate stocurile de material antiderapant, pentru că, iată, iarna bate la uşă. În anii trecuţi, sectorul 4 a demonstrat că se poate şi că, dacă te organizezi din timp, iarna chiar nu te mai poate lua prin surprindere”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-17

TAGURI: edilii capitalei, deszapezireComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAZVAN
11 Noi 2011

Bine că a convocat comandamentul la mijlocul lui noiembrie, că data trecută când l-a cerut erau 19 grade afară , desteapta miscare marca Oprescu.
ANDREI MARCU
11 Noi 2011

Ma mir ca s-a intamplat asa de devreme si nu ne trezim ca mai intai trebuie deszapezite utilajele cu plug, dar cred ca e un gest de fanfaronada. Nu trebuia sa dea vestea prin presa pentru ca a facut un lucru ce pana la urma este o datorie fireasca a unui primar responsabil.
MRUXANDRA
11 Noi 2011

Putea să-l convoace şi fără să anunţe presa. Mai are puţin şi o să ne anunţe şi ora la care se trezeşte dimineaţă.
SIMION
12 Noi 2011

Tovarasul Oprescu a ramas nostalgic la şedinţele de pe vreme comunismului şi a PSD. Face comandament de iarna in Noiembrie iar in Ianuarie cand navaleste zapada e depasit total iar traficul in Bucuresti devine un cosmar! Mai bine l-ar convoca vara... asa poate reuseste si el sa aiba ceva rezultate in lupta cu zapada si poleiul!
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală