2017-01-20 07:54

SOCIAL


Edilul-şef susţine concesionarea serviciilor RADET, primarii de sectoare se opun. Oprescu: Căldura se va scumpi, fiindcă primăria nu mai poate subvenţiona gigacaloria

 |  20:38
Edilul-şef susţine concesionarea serviciilor RADET, primarii de sectoare se opun. Oprescu: Căldura se va scumpi, fiindcă primăria nu mai poate subvenţiona gigacaloria
Primarulgeneral al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, după o întâlnire cuprimarii de sector, că facturile la căldură vor creşte, deoarecemunicipalitatea nu-şi mai permite să subvenţioneze gigacaloria, pe fondulajutorului scăzut venit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). "Municipalitateasuportă în continuare (n.n. - diferenţa de preţ pentru gigacalorie), dar cumtrendul de creştere a gigacaloriei este pozitiv, nu ne face decât să intrămîntr-o groapă, nu într-o gaură, de unde nu o să mai putem ieşi pentru că nuputem să subvenţionăm. Nu o să putem face faţă subvenţiilor pe care trebuie săle acordăm populaţiei. Asta va însemna creşterea facturilor", a comentatOprescu. El a precizat că "MAI a participat întâi pe hârtie cu jumătate lasubvenţia pentru căldură, dar în realitate cu un sfert din suma respectivă, iaranul acesta nici măcar cu jumătate din sfertul stabilit la nivelul anului 2008.În felul acesta nu facem decât să ne furăm căciula".

Primarulsectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că a văzut raportul întocmit demunicipalitate pe tema RADET, dar că aşteaptă şi alte informaţii. "Am spuscă orice soluţie care va oferi cetăţenilor un serviciu de calitate mai bună şiun preţ rezonabil este o soluţie care poate fi acceptată", a arătatChiliman. Pe de altă parte, edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declaratcă nu susţine concesionarea RADET. În opinia sa, trebuie găsită soluţia cea maipractică, după exemplul altor ţări. El a dat exemplul sistemului dinWashington, unde compania de furnizare a căldurii este subordonată primăriei,dar bugetul este organizat pe tipul parteneriatului public-privat.

Alteprobleme dezbătute de Sorin Oprescu cu edilii sectoarelor bucureştene au fostLegea Capitalei şi câinii vagabonzi. În ceea ce priveşte Legea Capitalei,Oprescu a spus că nu i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege primarul desector. Edilul a susţinut că el este de părere că primarii de sector ar puteaprimi funcţii de viceprimari cu drept de veto în ceea ce priveşte dimensiuneafinanciară şi de dezvoltare a sectorului pe care-l reprezintă. Punctul de vedere comun privindLegea Capitalei a fost că aceasta trebuie să fie una consensuală, nuconflictuală, în caz contrar putându-se schimba ori de câte ori se va schimbaputerea, a spus Oprescu. În ceea ce priveşte structura acestei legi, ea va ţinecont de părerile cele mai bune din recomandările cetăţenilor şi ale celor dinadministraţie, dar şi ale politicului. După discuţii,primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că a solicitat urgentareaorganizării referendumului pe Legea Capitalei, pentru luna martie, cel târziuaprilie.

Referitor la problema câinilor comunitari,Oprescu a susţinut că este depăşită de mult de cadrul legislativ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
31 Ian 2011

Cum sa fie primarii de sectoare de acord cu Oprescu in privinta concesionarii RADET?Jumatate din angajatii regiei sunt veniti pe filiere de partid:care de la PSD,care de la PNL!

Adauga un comentariu

Random image