2017-01-24 13:16


Efectele planului lui Cseke. Zeci de medici se opun transformării Spitalului Caritas în cămin de bătrâni

 |  19:06
Efectele planului lui Cseke. Zeci de medici se opun transformării Spitalului Caritas în cămin de bătrâni
Mai mulţi medici au protestat, ieri, încurtea Spitalului Caritas, nemulţumiţi de decizia ministrului sănătăţii, CsekeAttila, de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni. Clădirea spitaluluieste retrocedată de mai bine de şase ani.

Numeroşi angajaţiai Spitalului Caritas din Capitală au protestat, ieri-dimineaţă, în curteaunităţii sanitare, nemulţumiţi de anunţul făcut de ministrul sănătăţii privindtransformarea spitalului în cămin de bătrâni. "Nu ştiu dacă aceastăhotărâre are acordul Consiliului General. Angajaţii mi-au cerut voie săprotesteze între orele 8.00 şi 10.00 în curtea spitalului. Sunt în curteangajaţi care au lucrat de noapte şi care vor fi de serviciu după-amiază, ceidin tura de zi aflându-se la muncă", a declarat managerul SpitaluluiCaritas, Bogdan George Jansen, citat de Mediafax. Acesta s-a arătat surprins dedecizia ministrului sănătăţii de transformare a spitalului în centru deîngrijire a bătrânilor, spunând că până acum nu s-a pus niciodată aceastăproblemă. "Mă surprinde această decizie, pentru că până acum nu s-a pusproblema transformării spitalului în azil de bătrâni. Probabil ulterior va fitransformat în cimitir. Ce facem însă cu oamenii? Mă refer atât la angajaţi, câtşi la cei care se adresează Spitalului Caritas, care de cele mai multe ori suntoameni amărâţi. Caritas este ca un spital al săracilor, este un spital tamponcare deserveşte majoritar populaţia feminină a sectorului 3. Cea mai mareproblemă în acest moment este desfiinţarea maternităţii, unde vin anual peste2.000 de femei", a mai spus managerul Spitalului Caritas.

Clădirea SpitaluluiCaritas din Bucureşti este retrocedată de peste şase ani Fundaţiei Caritatea,doar un pavilion şi câteva anexe aparţin municipalităţii, care în prezentreorganizează alte spitale pentru preluarea clinicilor din Caritas."Spitalul Caritas are o echipă de profesionişti care desfăşoară un actmedical de calitate. Din nefericire însă, spitalul este retrocedat de pesteşase ani Fundaţiei Caritatea. În prezent, din toată suprafaţa pe care se află SpitalulCaritas, un singur pavilion şi câteva anexe care însumează 44.161 metri pătraţiaparţin municipalităţii, restul de peste 12.000 metri pătraţi aparţinFundaţiei. Este adevărat, există un contract de închirierepână în 2015, dar pentru o chirie de 4.000 de euro pe lună, nevalidat deproprietar. Fundaţia Caritatea ne-a solicitat încă din 2010 majorarea chirieide la 4.000 de euro la 64.000 de euro", a precizat directorul general alAdministraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale(ASSM) Bucureşti, doctor Marius Savu.

SpitalulCaritas are 430 de paturi şi 470 de angajaţi. Conform conducerii spitalului,anual în această unitate sunt internaţi 19.500-20.000 de bolnavi, iar înacelaşi interval se nasc aproximativ 2.500 de copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
08 Feb 2011

Instanta decide retrocedarea in natura,iar Oprescu si ASSM trebuie sa gaseasca solutii.Ca medic cu experienta manageriala,Oprescu va avea grija de personalul medical,mai mult ca sigur!Problema este ca sectorul 3 ramane fara un spital important.
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală