2018-07-16 11:51


Efectele secundare ale medicamentelor, pe adrreports.eu

 |  16:07
Efectele secundare ale medicamentelor, pe adrreports.eu

Agenţia europeană a medicamentului (Ema) a anunţat ieri lansarea unui site internet de informare asupra efectelor secundare ale unor medicamente, în vederea unei mai mari „transparenţe” pentru marele public.

Datele furnizate pe acest site vizează „posibilele efecte secundare” ale unui număr de 650 de medicamente sau substanţe active, autorizate în Uniunea Europeană (UE). Ele provin din baza de date EudraVigilance, alcătuită plecând de la rapoartele furnizate de autorităţile de reglementare sanitară din ţările membre ale UE şi de firmele farmaceutice care produc respectivele substanţe. Informaţiile sunt disponibile pe www.adrreports.eu, prima oară în engleză şi, în câteva săptămâni, în alte 22 de limbi oficiale ale Uniunii. Site-ul prezintă efectele secundare ale fiecărui medicament, îndeosebi din punct de vedere statistic, sub formă de tabele, cuprinzând numărul de cazuri raportate, distribuţia pe vârstă şi sex şi alte tipuri de efecte nedorite semnalate. „Lansarea acestui nou site face parte din efortul permanent al agenţiei de a face ca procesul de reglementare europeană să fie transparent şi deschis”, au spus reprezentanţii Ema. Agenţia, cu sediul la Londra, avertizează totuşi că informaţiile privesc „posibile efecte secundare”, care pot să nu fie cauzate de medicamentul în sine. „Astfel, informaţia nu trebuie privită ca indicând caracterul periculos al medicamentului”, adaugă specialiştii agenţiei europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-07-26

TAGURI: site, medicamente, efecte, agentie, reglementare, transparenta

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.