2018-12-16 15:10


Elevii ar putea beneficia de transport decontat

 |  16:34
Elevii ar putea beneficia de transport decontat

PNL a venit cu o propunere legislativă în ajutorul elevilor: abonamentele de transport şcolar s-ar putea deconta integral.

Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor a votat în unanimitate pentru decontarea integrală a abonamentelor elevilor navetişti.

"În acest moment, părăsirea timpurie a şcolii este de 17,5%, iar 20% dintre elevi nu-și continuă studiile liceale, din motive financiare. Guvernul trebuie să țină cont de faptul că din 2020 liceul va fi obligatoriu prin Lege, iar unul din cinci elevi nu-și permite să plătească nici măcar costurile de transport!

În ultimii doi ani, Guvernul PSD nu a decontat restanțele înregistrate la naveta școlară. În acest moment sunt peste 138.000 de elevi care fac naveta zilnic, iar suma decontată de către stat este de cele mai multe ori la jumătatea cheltuielii reale sau chiar mai puțin. În această situație sunt elevii din județe precum: Alba, Arad, Argeș, Caraș-Severin, Prahova, Brăila, Constanța, Galați, Dâmbovița, Mehedinți, Satu Mare, Dolj, Mureș, Vâlcea, Giurgiu. La școlile din județele Cluj și Timiș elevii navetiști au primit înapoi doar 70% din costul navetei.

Fac un apel la toţi deputaţii să voteze în plenul Camerei Deputaţilor pentru repararea acestei discriminări generată de refuzul statului de a deconta integral şi nediscriminatoriu transportul elevilor!" transmite Raluca Turcan, vicepreşedinte PNL, citată de Stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: elevi, transport, scoala, camera deputatilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOE
04 Noi 2015

ARACIP ? Manuale gratuite pentru toti elevii , nu munti de hartii inutile !
Random imageUltimele stiri


loading...