2018-06-24 02:38


Elevii ar putea fi obligaţi să poarte uniforme pentru ca "fetiţele care poartă fuste scurte să nu atragă privirile băieţilor"

 |  07:51
Elevii ar putea fi obligaţi să poarte uniforme pentru ca "fetiţele care poartă fuste scurte să nu atragă privirile băieţilor"

Un grup de deputaţi PSD au depus un proiect de lege care prevede că elevii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat trebuie să poarte obligatoriu uniforme pentru a se evita situaţiile "în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor".

Iniţiativa legislativă mai prevede că modelele uniformelor şi semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

De asemenea, elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea uniformelor.

Iniţiatorii proiectului precizează în expunerea de motive că implementare acestei măsuri conduce la prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, la impunerea "unei anumite discipline, respect şi bun gust", şi la evitarea ''discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite''.

De asemenea, deputaţii susţin că această măsură ar duce la evitarea situaţiilor „în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală".

Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor, Senatul fiind prima cameră sesizată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-29

TAGURI: elev, poarta, obligatoriu, uniforma, fetita, poarta, fusta, scurta, nu, atrage, privire, baiat

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.