2019-02-17 18:05


Elevii revin la şcoală. Vezi când mai au VACANŢĂ, când se termină semestrul II şi când încep EVALUĂRILE, SIMULĂRILE şi BACALAUREATUL

 |  09:40
Elevii revin la şcoală. Vezi când mai au VACANŢĂ, când se termină semestrul II şi când încep EVALUĂRILE, SIMULĂRILE şi BACALAUREATUL

Elevii revin de luni la şcoală, după vacanţa intersemestrială care a durat o săptămână. Semestrul al doilea se va încheia în 16 iunie. Evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a se va ţine în perioada 19-22 iunie, în timp ce Bacalaureatul începe pe 6 iunie şi se încheie pe 30 iunie.

Până la încheierea cursurilor semestrului al doilea, elevii vor mai avea o vacanţă de primăvară, după Paşti, din 16 aprilie până în 30 aprilie. În semestrul al doiea, elevii vor mai avea liber luni 1 mai, de Ziua Muncii, joi 1 iunie, de Ziua Copilului, luni 5 iunie, în a doua zi de Rusalii, informează news.ro. 

În martie, la o lună după începerea semestrului al doilea, vor avea loc simulările la probele pentru examenele naţionale, care vor fi susţinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a. Astfel, elevii clasei a VIII-a vor susţine în 13 martie simularea probei scrise la limba şi literatura română de le Evaluarea Naţională, în 14 martie la limba maternă şi în 15 martie la matematică.

Simularea pentru Bacalaureat va fi în 13 martie la limba română, în 14 martie la limba maternă şi în 15 martie la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru profilul real, la cele trei probe participând atât elevii din clasa a XII-a, cât şi cei din clasa a XI-a. Simularea probei la alegere a profilului şi specializării, susţinută la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc în 17 martie şi la aceasta vor participa doar elevii clasei a XII-a. Rezultatele la simulările examenelor naţionale vor fi afişate în 31 martie. În aprilie vor avea loc şi evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii testaţi vor fi elevii clasei a II-a, în săptămâna dinaintea Paştilor.

Vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia în 10 septembrie. Cursurile pentru clasa a XII-a se vor încheia în 26 mai.

Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22 - 26 mai. Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (16-17 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă,  28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-12

TAGURI: elevi, scoala, vacanta, sememstru, evaluari, simulari, bacalaureat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...