2017-01-23 06:33


Elevii care-şi rup mâna, raportaţi

 |  21:00
Elevii care-şi rup mâna, raportaţi

Elevii din Capitală vor avea cazier. Inspectoratul Şcolar vrea să ştie totul despre familiile din care provin elevii şi să fie anunţat de fiecare dată când un copil este implicat într-o altercaţie sau se accidentează în perimetrul unei unităţi de învăţământ. 

În Strategia contra criminalităţii la nivelul Bucureştiului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va trebui să ţină evidenţaactelor de violenţă din unităţile de învăţământ. Datele vor fi centralizate, pe baza unei fişe unice de înregistrare şi monitorizare, a actelor de violenţă, inclusiv a contravenţiilor şi a infracţiunilor, în care sunt implicaţi minori, înregistrate în interiorul sau în apropierea şcolilor. „Nu avem dreptul ca în această fişă să menţionăm numele copilului.Vor fi trecute doariniţialele copiilor. Fişa este aproape finalizată şi va fi transmisă tuturor unităţilor şcolare, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu. Potrivit acestuia nu se pune problema ca direcţiunile unităţilor de învăţământ, în care au avut loc în repetate rânduri acte de violenţă, să fie sancţionate. Conducerile şcolilor nu sunt sancţionate decât dacă nu se implică în rezolvarea acestor probleme. Nu cred că este cazul. Acum, cu această strategie, se doreşte să avem o colaborare mai bună la nivelul tuturor unităţilor şcolare. Vor trebui să raporteze fiecare incident, fiecare mână ruptă şi aşa mai departe. La final, se urmăreşte să avem o imagine reală a situaţiei din unităţile de învăţământ, ne-a mai explicat Banu.

Elevii, obligatoriu la psiholog

Fiecare elev va fi monitorizat pe parcursul întregului an şcolar, prin completarea unei fişe psihopedagogice de către psihologul şcolii. Documentul va include tipul de familie din care provine elevul, date medicale despre el şi părinţii săi (în cazul în care există boli psihice ereditare), conduita la lecţii şi în colectivul şcolar, dar şi rezultatele la învăţătură sau trăsăturile de personalitate. Şi acest document va fi secretizat, însă rămâne aşa doar până în momentul în care, în urma unui încident, elevul este luat la ochi de oamenii legii.

În şcoli va fi înfiinţată şi câte o comisie pentru prevenirea şi combaterea violenţei, al cărei preşedinte va fi răspunzător de întocmirea şi secretizarea fişelor din urma incidentelor. Din această structură vor face parte şi politişti de la secţia pe raza căreia se află unitatea de învăţământ.

De asemenea, potrivit Planului de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat de prefectul Capitalei, Poliţia şi Jandarmeria vor asigura patrule în zonele unităţilor de învăţământ şi vor aplica măsurile legale faţă de persoanele sau grupurile care tulbură procesul de învăţământ sau agresează cadrele didactice sau elevii. Inspectoratul Şcolar va informa asupra activităţilor care presupun prezenţa mai multor persoane. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image