2017-01-21 06:25

SOCIAL


Elevii chiulangii, trădaţi de cartela magnetică. Prezenţa la ore, monitorizată electronic, din toamnă

 |  17:10
Elevii chiulangii, trădaţi de cartela magnetică. Prezenţa la ore, monitorizată electronic, din toamnă
Elevii vor putea intra în şcoli dinseptembrie doar pe baza cartelelor magnetice. Şi prezenţa se va face pe baza cardului, profesorii primind după cinciminute de la începerea orei un tabel cucei care au validat cartela. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spuncă astfel elevii vor fi mai în siguranţă, iar absenteismul şcolar va fi maimic. Tot din septembrie, elevii din învăţământul preuniversitar bucureştean vorfi monitorizaţi, în contextul educaţional, social şi familial, prin intermediulunor fişe ce vor fi completate de psihologul şcolar în colaborare cudirigintele. Măsura are ca scop reducerea şi prevenirea delincvenţei juvenile.

Intrareaelevilor în şcoală va fi contorizată din septembrie prin cartele magnetice.Astfel, părinţii şi profesorii vor avea o evidenţă mai clară a absenţelor sau acelor care întârzie în mod sistematic. "Acest tip deînregistrare a accesului în şcoală rezolvă două probleme - cea de siguranţă aelevilor în unitatea de învăţământ şi, totodată, în termeni reali,lacinci minute de la momentul în care au început cursurile în şcoală, fiecarediriginte va avea tabelul cu elevii prezenţi, cei absenţi şielevii întârziaţi",a declaratsecretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea. Reintroducerea orei de lectură obligatorie în clasele I-VIII este încăo măsură care va fi luată de la toamna. “De la anul, reintroducem orade lectură obligatorie în învăţământul I-VIII. Revenim la ceea ce era bun şi ceea ce se construiaefectiv în zona competenţelor elevilor noştri. Se vor lua măsuri concrete şiavem deja operaţionalizat acest lucru cu privire la eliminarea supraevaluăriila clasă, lucru care denatura imaginea asupra viitorului examen atât pentruelevi, cât şi pentru părinţii acestora”, a precizat Oana Badea.

Comportamentulelevilor, în atenţia autorităţilor

Pede altă parte, pentru reducerea şi prevenirea delincvenţei juvenile, elevii dinînvăţământul preuniversitar bucureştean vor fi monitorizaţi, în contextuleducaţional, social şi familial, prin intermediul unor fişe ce vor ficompletate de psihologul şcolar în colaborare cu dirigintele. "Strategiade prevenire a criminalităţii ce urmează să fie implementată în şcolile dinCapitală a fost lansată în dezbatere publică. Aceasta urmează să fieimplementată din septembrie până în 2016 şi este în strânsă legătură cu noua Legea educaţiei. Evidenţa se va realiza pe baza unei fişe unice de înregistrare şimonitorizare a actelor de violenţă, inclusiv a contravenţiilor şiinfracţiunilor în care sunt implicaţi minori, şi va fi obligatorie pentru fiecareunitate şcolară în parte", au declarat reprezentanţii InspectoratuluiŞcolar al Municipiului Bucureşti, citaţi de NewsIn. Datele vor fi transmiseulterior, o dată la şase luni sau la un an, inspectoratelor şcolare, urmând caacestea să le trimită la rândul lor instituţiilor cu atribuţii în prevenireacriminalităţii. Măsura este una aşteptată, având în vedere că ultimul studiu alOrganizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că şcolile din România sunt pe locul aldoilea în lume, într-un clasament ce cuprinde 37 de ţări, în ceea ce priveştepercepţia violenţei. Potrivit raportului, peste 70% dintre elevii români spuncă se tem de comportamentul agresiv al colegilor. Cele mai multe cazuri deviolenţă şcolară se înregistrează în Capitală.

Uniformeleobigatorii, tot din toamnă

CezarPreda, deputatul PDL, s-a arătat ferm convins căuniformele şcolare vor fi reintroduse din toamnă. Preda a înaintat deja un proiectlegislativ în acest sens. "Proiectele legislative privind obligativitateauniformelor şcolare, interzicerea accesului minorilor în localurile publicedupă ora 21.00, precum şi descentralizarea programului «cornul şi laptele» suntiniţiative legislative pe care viaţa şi realitatea le vor impune", adeclarat Cezar Preda. Deputatul este susţinut în acest demers şi de premierulEmil Boc. În viziunea primului-ministru, fiecare şcoală ar urma să-şi stabileascăuniforma specifică. "Nu va fi o uniformă standard, ca în perioadacomunismului, fiecare şcoală va putea propune propriul model. Cred că este omasură benefică pentru sistemul nostru educaţional", a spus recentpremierul. În ceea ce priveşte costurile pe care le-ar impune achiziţionareaacestei uniforme pentru familiile cu venituri mai mici, a spus că se va lua în calcul o anumită susţinere financiară dinpartea statului. "Astfel se vor elimina şi uneleprobleme care au apărut între diverşi copii care mergeau cu diverse uniforme laşcoală", a mai explicat Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
25 Iul 2011

ALTA AFACERE ONEROASA PE SPINAREA BUGETULUI !

Adauga un comentariu

Random image