2017-01-22 01:51

SOCIAL


Elevii claselor a II-a învaţă graiul necuvântătoarelor

 |  17:31
Elevii claselor a II-a învaţă graiul necuvântătoarelor

Programul „ABC-ul îngrijirii animalelor de companie” este derulat de către Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România. În cadrul acestuia, elevii de clasa a II-a au parte de lecţii interactive, în care le sunt explicate regulile de îngrijire ale animalelor de companie cât şi beneficiile convieţuirii alături de acestea.

În cadrul ediţiei-pilot a programului, derulată în perioada martie - aprilie 2011, 200 de elevi de clasa a II-a din două şcoli din Capitală - Şcoala generală nr. 150 şi Şcoala generală nr. 3 – au primit vizita medicului veterinar şi au învăţat cum să-şi înteleagă mai bine necuvântătoarele patrupede şi cum să le „citească” reacţiile şi nevoile.

Rezultatele pozitive ale programului, cât şi receptivitatea de care au dat dovadă elevii şi profesorii, au determinat reluarea orelor educative şi pe parcursul celui de-al doilea semestru din cadrul anului scolar 2011-2012. Săptămânal, în şcolile generale din sectorul 5 din Bucureşti, la clasele a II-a, vor intra medici veterinari cu experienţă, care pe baza broşurilor special create pentru acest program, îi vor învăţa pe copii despre felul în care trebuie să relaţioneze cu animalele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: ARPAC, Ministerul-Educatiei, Asociatia-Generala-a-Medicilor –Veterinari din RomaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image