2018-12-12 01:05


Elevii din clasa a VIII-a încep examenele luni

 |  14:23
Elevii din clasa a VIII-a încep examenele luni

Evaluarea Naţională 2012 debutează pe 25 iunie cu examenul scris susţinut de absolvenţii claselor a VIII-a la Limba şi literatura română.

Cea de-a doua probă- Limba şi literature maternă (scris) va avea loc marţi, 26 iunie, iar Matematica se va susţine pe 27 iunie. Afişarea rezultatelor  va avea loc vineri, 29 iunie, până la ora 14, iar în aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile. În intervalul 30 iunie- 1 iulie are loc rezolvarea contestaţiilor, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 2 iulie.

Comisiile judeţene de organizare a examenelor vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video funcţionale a sălilor de clasă unde se vor susţine probele, iar intrarea în sala de examen cu materiale ajutatoare sau cu telefoane duce la eliminarea din sală a elevului şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă. Potrivit Metodologiei, Evaluarea Naţională se desfăşoară anual, într-o singură sesiune, fără taxă. Timpul de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute, la fiecare probă.

Tot ce trebuie să ştiţi

Examenele încep la ora 9.00, când în fiecare sală se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei.

Fiecare elev primeşte o coală de hârtie tipizată, pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completeaza lizibil celelalte date de pe colţul ce urmează a fi lipit. Colţul colii tipizate este lipit, după distribuirea subiectelor în săli, numai după ce asistenţii au verificat completarea corectă a tuturor datelor prevăzute şi după ce aceştia semnează în interiorul porţiunii care urmează a fi sigilată. Elevii primesc atâtea coli tipizate şi ciorne marcate cu ştampila şcolii câte le sunt necesare. Aceştia completează, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, în colţul care urmează să fie lipit. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă preda lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Rezolvarea subiectelor

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la disciplina "Matematică", elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de către asistenţi.

Elevii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii elevi, din diferite motive - corectări numeroase, greşeli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoaştere - doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. La expirarea celor 120 de minute acordate, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

În ataşament puteţi vedea modelele de subiecte la română şi matematică, plus modalitatea corectă de rezolvare a acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-02

TAGURI: elevi, evaluare- nationala, lucrare, subiecte, rezolvare, greseala, rezultate, matematica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...