2016-10-21 18:05

SOCIAL


Elevii se întorc la şcoală

 |  12:47
Elevii se întorc la şcoală

Preşcolari şi elevii termină  vacanţa de iarnă şi vor începe luni cursurile semestrului al doilea al anului şcolar 2011-2012, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Vacanţa de iarnă este, începând din anul şcolar în curs, mai lungă cu o săptămână faţă de anii precedenţi. Potrivit calendarului şcolar, cursurile semestrului al II-lea se vor încheia în 22 iunie 2012. Următoarea vacanţă, cea de primăvară, de care vor beneficia elevii şi preşcolarii va începe în 7 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, urmând a fi cu o săptămână mai lungă decât în anii trecuţi. Vacanţa de vară a anului şcolar viitor va fi cuprinsă în perioada 23 iunie - 9 septembrie. O noutate a acestui an şcolar o reprezintă săptămâna numită 'Şcoala altfel', programată înaintea vacanţei de primăvară din acest an care va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracurriculare. În acea săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare. Programul 'Şcoala altfel' va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri. Vor avea loc activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: vacanta, elevi, scoala, calendar, metodologie, cursuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Fructe proaspete pentru copiii din grădinițe Guvernul a decis să extindă și la preșcolarii din grădinițe de stat și particulare... 05 Oct 2016 | (0)
5 mii de copii au o masă caldă gratuită În august 2016, consilierii locali al Sectorului 6 din Municipiul Bucureşti au adoptat proiectul... 18 Oct 2016 | (0)