2017-01-23 10:35


Elevii vor primi ghid de prevenire şi combatere a violenţei

 |  16:19
Elevii vor primi ghid de prevenire şi combatere a violenţei

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita a elaborat un ghid de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar, care va fi distribuit în fiecare unitate de învăţământ din judeţ.

Şeful Inspectoratului Şcolar Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat că ghidul cuprinde o parte teoretică, dar pune accent şi pe medierea conflictelor dintre elevi. De asemenea, în publicaţie se regăsesc mai multe chestionare adresate elevilor, părinţilor sau diriginţilor, despre fenomenul violenţei în şcoli.

  “Vrem ca acest ghid să fie un ajutor pentru diriginţi, întrucât nu vrem să-i lăsăm singuri în faţa acestui fenomen. (...) Publicaţia este instrument de lucru pentru cadrele didactice pentru a putea preveni sau a trata violenţa, conflictele dintre profesor-elev sau elev-elev şi alte fenomene similare. Interesul este să-i pregătim pe profesori şi diriginţi, să prevenim fenomenul şi să nu ajungem în topuri”, a spus Ferencz Salamon Alpar.

Acesta a precizat că în şcolile din judeţ există cazuri de violenţă între elevi, dar numărul nu este îngrijorător. În perioada septembrie-decembrie 2011, în Harghita s-au înregistrat 25 de cazuri de violenţă elev-elev, dar ele au fost rezolvate şi sancţionate la nivelul fiecărei şcoli.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: elevi, ghid_de_prevenire, violente, combatere, HarghitaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image