2017-01-17 13:13

SOCIAL


Elicopterul nou pentru urgenţe SMURD

 |  17:55
Elicopterul nou pentru urgenţe SMURD

Primul elicopter achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi care este destinat misiunilor de salvare operate de SMURD va fi funcţional începând din prima parte a anului viitor.

Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, a participat la ceremonia de predare a aparatului de zbor în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. Acesta va ajuta la degrevarea unuia dintre elicopterele MAI dotate pentru misiuni de salvare operate în prezent de SMURD. Elicopterul este de tip EC 135 T2+, iar  costul achiziţiei este de peste 26,3 milioane de lei (22 milioane de la bugetul de stat, restul din venituri proprii/accize).

Aparatul dispune de o dotare ultramodernă, cu cabină medicală detaşabilă, poate transporta cinci persoane: medicul, un asistent, cei doi piloţi şi bolnavul. Livrarea acestuia s-a făcut într-un timp foarte scurt, de numai cinci luni. „În următorii 4 ani, Ministerul Sănătăţii are în vedere investiţii importante în sistemul de urgenţă. Conform unui acord-cadru pe care ministerul l-a încheiat anul acesta, vor fi achiziţionate peste 1.200 de ambulanţe în vederea evitării învechirii parcului auto, şi încă 5 elicoptere care vor asigura funcţionarea celor 4 puncte operative din Bucureşti, Tg.-Mureş, Iaşi şi Timişoara/Arad”, a declarat ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image