2018-10-17 14:49


Elisabeta Lipă: Lăcrimez când aud «Deşteaptă-te, române!»

 |  21:16
Elisabeta Lipă: Lăcrimez când aud «Deşteaptă-te, române!»

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, sustine ca FR Baschet a încălcat legea când a introdus în propriul regulament obligativitatea intonării acestuia înaintea meciurilor din ligile naţionale, avand in vedere ca legislaţia nu permite intonarea imnului naţional înaintea competiţiilor interne. Pusa la zid din cauza acestei reactii, Lipă a afirmat pe Facebook ca pentru ea "nu există acorduri mai frumoase decât cele ale Imnului" si ca "lăcrimeaza când aude «Deşteaptă-te, române!»", dar legea trebuie respectata.

"Doresc să mă adresez suporterilor, care şi-au manifestat nemulţumiri cu privire la adresa emisă de MTS, cu nr. 377 / 13.01.2016, cu câteva precizări, faţă de un subiect care suscita interes şi care, consider eu, nu a fost înţeles şi din cauza unei prevederi din Regulamentul Federaţiei Române de Baschet, clar în contradicţie cu Legea nr. 75 / 1994, Cap. 2, Art.10, lit. (e) si Art.11, şi Hotărârea nr. 1157 /2001, care reglementează Normele privind obligaţia intonării Imnului Naţional, doar în situaţiile precizate de Lege.

Nu a fost un Ordin de ministru, cum s-a speculat, nu s-a constituit în vreo ameninţare sau jignire la adresa cuiva. Nu cred că există vreo persoană în această ţară, şi cu atât mai mult cei aflaţi pe lista mea de prieteni, care să creadă vreun moment că eu, Elisabeta Lipă, dovedesc lipsă de respect faţă de Imnul Naţional al României.

Pentru mine nu există acorduri mai frumoase decât cele ale Imnului. Mi s-a cântat de cinci ori pe podiumul olimpic şi l-am ascultat de fiecare dată cu ochii în lacrimi, cu emoţie, mândrie şi bucurie în suflet. Şi acum lăcrimez când aud «Deşteaptă-te, române!». Nu ştiu dacă e relevant, dar nu mi s-a cântat niciodată Imnul la vreo competiţie naţională şi am caştigat 25 de titluri de campioană naţională în carieră. 

Nici în deschiderea meciurilor din capionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo şi alte discipline NU se intonează Imnul Naţional deoarece nu este permis de legislaţia în vigoare în România. Nu am făcut altceva decât să respect şi să aplic Legea în România în spiritul Constituţiei pe care am jurat la Învestire, în onoranta funcţie de ministru. Atât!", a declarat Lipă, pe pagina ei de Facebook.

Săptămâna trecută, MTS a trimis o notificare federaţiilor naţionale, în care le avertiza pe acestea că, potrivit legii, intonarea imnului naţional se face doar înaintea "competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România".

"Imnul naţional al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România; Imnul naţional al altor state se intonează numai cu prilejul vizitelor, festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter internaţional, împreună cu imnul naţional al României, înaintea acestuia. Nerespectarea dispoziţiilor din Hotărârea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenţie în temeiul art. 24 alin. (1) lit. j) din acelaşi act normativ şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.500 – 5.000 lei, iar constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac potrivit dispoziţiilor art. 24 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001", se arăta în adresa semnată de Elisabeta Lipă, citata de Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-16

TAGURI: Elisabeta Lipă, imnul national, lege, facebook, desteapta-te romane
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
16 Ian 2016

DACA LACRIMEZI EXISTA MAI MULTE CAUZE...DE EXEMPLU O RACEALA...SAU AI PRIVIT PREA MULT LA TELEVIZOR...SAU AI VORBIT PREA MULT LA TELEFON CU TEHNOLOGIA ASTA DE AZI ASTIA POT SA FACA OAMENII SA LACRIMEZE SI LA O PISICA MOARTA(CARE APROPOS PUTE INGROZITOR)...TOCMAI DE AIA AVEM ATATEA TELEVIZIUNI SI FIRME DE TELEFONIE,DAR INDUSTRIE-ZERO,PRODUCTIE-ZERO...TOTUL SE FURA...MAI RAMANE DOAR CIRCUL SI PARADA-MASCARADA CA SA ACOPERE O PISICA MOARTA CARE E ECONOMIA ROMANIEI SI FAPTUL CA DIN 23DE MILIOANE DE ROMANI UN SFERT AU DISPARUT DIN ROMANIA ACUM CA STII ADEVARUL POATE LACRIMEZI CA NE-AU FURAT TOATA TARA MAFIOTII...IAR LUMEA SE UITA LA TELENOVELE SI PUNE POZE PE FACEBOOK....SA TRAITI BINE...ASA ZICEA ULTIMUL MAFIOT CARE FACEA NONSTOP PARADA CU IMNUL SI STEAGUL ROMANIEI DAR FURA MILIARDE DE EURO PE USA DIN DOS
CROCODIL DE COTROCENI
17 Ian 2016

CE INVIRTEAI LA DINAMO , CIND BORCEA CU GASCA , FURA DE ERA SA DEA FALIMENT ?
Random imageUltimele stiri


loading...