2017-01-21 08:23

SOCIAL


Europa, paralizată de ger

 |  18:41
Europa, paralizată de ger

Europa a fost în mare parte paralizată ieri din cauza gerului şi a ninsorii, care s-au soldat în ultimele zile cu aproape 300 de morţi pe întreg continentul.

Bilanţul deceselor a continuat să crească, ajungând duminică la 297 de morţi, în mare parte din estul continentului. Ucraina şi Polonia au fost cele mai afectate, cu 184 de persoane decedate numai în cele două state. În Bulgaria, cea mai săracă ţară a UE şi unde mai multe regiuni se aflau duminică în stare de alertă, gerul a ucis cel puţin 16 persoane, în mare parte oameni din mediul rural îngheţaţi pe drumuri sau în casele fără încălzire, iar Dunărea a îngheţat în proporţie de 60%.

-40 de grade în Finlanda

În Finlanda, termometrele au arătat temperaturi de -40 de grade Celsius pe timpul nopţii, în timp ce combinaţia de polei, furtuni de zăpadă şi vânturi arctice a provocat ciocnirea a 200 de maşini în apropierea capitalei Helsinki. Frigul nu a împiedicat totuşi funcţionarea normală a aeroporturilor, echipate pentru temperaturi scăzute, şi nu i-a ţinut în case nici pe electori care votează duminică în alegerile prezidenţiale.

În Rusia, peste 12.000 de persoane au rămas fără căldură într-un mic oraş din apropiere de Sankt-Petersburg, unde temperaturile au scăzut duminică până la -23 de grade Celsius.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: Finlanda, Europa, Helsinki, Bulgaria, ger, Sankt-PetersburgComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image