2018-12-15 09:01


Eurostat: Copiii din România riscă cel mai mult sărăcia

 |  08:23
Eurostat: Copiii din România riscă cel mai mult sărăcia

Un raport Eurostat arată că mai mult de un sfert dintre copiii din Europa sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială. În România, ponderea celor care se află în această situaţie este de 51%.

Convenţia ONU privind drepturile copilului arată că toţi copiii ar trebui să aibă garantat dreptul la educaţie, servicii de sănătate, locuinţe, timp liber şi un regim alimentar echilibrat. Totuşi, în Europa, aproximativ 26 de milioane de copii (sub 18 ani) riscă sărăcia şi excluziunea socială.

Copiii din România riscă cel mai mult sărăcia (51%), ei fiind urmaţi de cei din Bulgaria (45,2%) şi Ungaria (41,4%). La polul opus, se situează ţările Danemarca (14,5%), Finlanda (15,6%) şi Suedia (16,7%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: eurostat, copil, romania, risca, saracie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIANA
25 Noi 2015

Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa aceasta de email. mariana.mitru@gmail.com
Random imageUltimele stiri


loading...