2018-12-16 03:44


Evaluări în 46 de centre universitare

 |  15:08
Evaluări în 46 de centre universitare

Un număr de 37 de universităţi de stat şi 9 particulare - au fost evaluate intern şi extern în cadrul proiectului “Asigurarea Calităţii în învăţământul superior din România în context european. Dezvoltarea managementului calităţii academice la nivel de sistem şi instituţional. ACADEMIS”, a declarat coordonatorul de activitate în cadrul proiectului profesor doctor Mircea Damian.

Potrivit acestuia, la alte patru universităţi s-au efectuat evaluări de schimbare a calificativului „grad de încredere limitat”.

„Dintre universităţi 34 au grad de încredere ridicat, 8 au încredere, 6 grad de încredere limitat şi 2 lipsă de încredere. Asigurarea calităţii este un exerciţiu care se învaţă atât de către universitate cât şi de către agenţie” a spus Damian.

Totodată, el a precizat că a fost construită în cadrul proiectului o bază de date centrală cuprinzând criteriile, standardele şi indicatorii de performanţă specifice în metodologia de evaluare.

„Baza de date va fi conectată la informaţiile prezentate de universităţi în rapoartele de autoevaluare, inclusiv cele care privesc personalul didactic angajat pe programe de studii şi posturile didactice corespunzătoare, precum şi rezultatele activităţii de cercetare ştiinţifică. Baza de date va avea acces public iar utilizatorii principali vor fi evaluatorii calităţii”,  a explicat profesorul.

El a menţionat că au fost implicaţi mai mult de 800 de evaluatori în evaluare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...