2018-12-11 22:23


EXCLUSIV. Acuzații grave: „PSD și PNL au rude angajate pe bani foarte mulți în regiile falimentare”

 |  21:01
EXCLUSIV. Acuzații grave: „PSD și PNL au rude angajate pe bani foarte mulți în regiile falimentare”
P24

Efervescenţă maximă printre consilierii generali din primăria Capitalei. După demisia preşedintelui UNPR, Gabi Oprea şi mai ales după formarea noului Guvern, se caută intens motive pentru destituirea primarului general interimar Ştefănel Marin. Înlocuirea acestuia vine pe fondul problemelor RADET, la care actualul edil nu a găsit soluţii. Consilierul general din partea Mişcării Populare, Lucian Iliescu, acuză cele două partide că şi-au angajat rude apropiate în cele două regii falimentare, deşi nu-i califică nimic, dar au salarii enorme.

Duminică primarul general interimar Ştefănel Marin a postat pe facebook un avertisment: Se pare că până marţi voi reuşi să ţin borcanul cu miere închis. La ce credeţi că s-a referit?

Daca mă întrebaţi de spusele lui Ştefănel Marin, sigur el este singurul deţinător al gândurilor sale! După arestarea lui Sorin Oprescu, nici PSD, nici PNL, nici UNPR nu ştiau până unde va merge ancheta, cum va evolua Guvernul. Liberalii şi social-democraţii nu au vrut să-şi asume interimatul. Probabil că unii consilieri au cerut nişte posturi sau funcţii bine plătite şi acum nu le vor mai primi. Aşa înţeleg eu afirmaţia interimarului Ştefănel.

Se zvoneşte că PSD şi PNL lucrează la destituirea primarului general interimar. Care ar putea fi motivul destituirii?

Liberalii l-au susţinut şi l-au pus pe funcţie, tot ei îl pot da jos. Motivele sunt politicianiste. Părerea mea este că acum scormonesc motive de destituire. Pentru că tot s-a declanşat scandalul cu RADET, care opreşte apa caldă şi căldura în pragul iernii, exploatează subiectul. Am înţeles că merg pe regia de termoficare pentru demitere. Nu că n-ar avea destule motive, dar nu vor nici să se facă de râs că l-au votat cu două mâini, mai ales că nici Gabi Oprea nu mai este vicepremier. Sunt alte date ale problemelor şi acum regretă ce au făcut. Faptul că PNL şi PSD nu şi-au asumat de acum 3 luni funcţia de primar general interimar al Capitalei, ridică un mare semn de întrebare. De ce atunci era bun, iar acum nu mai este? Poate că s-au închis nişte robinete ale partidelor în Primăria Generală şi nu ştim noi. Noţiunea de ales local în sprijinul comunităţii este depăşită atât timp cât partidul decide pentru el ce anume trebuie să voteze sau nu în Consiliul General. Deoarece Legea alegerii primarilor din două tururi de scrutin nu a trecut, PSD şi PNL şi-au împărţit administrativ România. Pe ei nu-i mai interesează alianţele cu partidele mici, de tip UNPR sau Mişcarea Populară. Eu cred că fac o greşeală, viitorul va demonstra asta.

Ce trebuia să facă şi nu a făcut Ştefănel Marin în privinţa regiei de termoficare?

Interimarul Ştefănel trebuia să spună public într-o conferinţă de presă adevărul despre RADET şi care este stadiul fuziunii RADET-ELCEN. Ăsta era mandatul lui. El trebuie să spună acum de ce nu se realizează fuziunea sau dacă se va realiza trebuie să ştim când. Trebuia să avem deja planul de restructurare al regiei, programul de investiţii pe următorii 10 ani, componentă a strategiei de dezvoltare durabilă. Trebuie să ştim situaţia exactă a datoriilor, a majorărilor rezultate din neplata subvenţiei, situaţia creditelor. Soluţia împrumutului este o peticeală, care nu rezolvă problema decât pentru 2 luni, iar creditul este luat pentru 20 ani. Tot bucureştenii vor plăti.

Există consilieri care şi-au angajat rudele, prietenii prin instituţiile subordonate Primăriei Capitalei?

Se ştie că la nivel de conducere al regiei de termoficare sunt salarii foarte mari în comparaţie cu managmentul defectuos din ultimii ani. Mâine voi înainta o adresă către toate subordonatele CGMB prin care voi cere oficial lămuriri asupra unor rude ale consilerilor generali angajate pe diferite posturi. Să vedem ce le-a recomandat pe aceste persoane să ocupe posturile respective. Asta în cazul în care sunt angajate, aşa cum am aflat eu. Vorbim de diferiţi consilieri ai directorilor generali ai regiilor care stau pe salarii de sute de milioane, în timp ce Primăria Generală se afundă în datorii. Un exemplu este Gabriel Tănase. El a fost consilier general al PNL, declarat incompatibil de ÎCCJ în 2014, apoi numit director general al RADET şi astăzi este consilierul directorului general Valentin Viţălariu. În plus, este rudă apropiată a consilierului general Cristian Olteanu, aflat şi el pe lista scurtă a potenţialilor primari generali interimari. Seria schimbărilor va continua şi la RATB, care este condus acum de preşedintele pe Bucureşti a UNPR, Radu Orzaţă. Nici el nu a venit cu vreo strategie pentru Capitală.

Cum se va poziţiona Mişcarea Populară în toate aceste situaţii?

Mişcarea Populară este singurul partid aflat în opziţie cu PNL şi PSD, partidele care conduc Primăria Capitalei, care şi-au împărţit funcţiile în mod echitabil, fără să aibă o strategie unitară asupra problemelor oraşului. Printr-o decizie a conducerii Mişcării Populare, orice consilier care votează cu USL va fi exclus din partid.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: lucian, iliescu, consilieri, rude, usl, unpr
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ATENT
23 Noi 2015

comentariul asta suna a gelozie sau esti cel incriminat in articol. Asa pare sa fie. ha-ha-ha
CRISTIAN
24 Noi 2015

Daca citesti cu ATENTie, observi si singur contradictia flagranta. Nu, nu am nicio afinitate politica (la urma-urmei, din punctul meu de vedere, majoritatea "consilierilor" si a politicienilor sunt doar simpli paraziti care produc extrem de putin spre deloc pentru societate). Doar m-a amuzat acest exemplu de ipocrizie si "gargara" tipice.
ANDREEA
24 Noi 2015

Afinitatea politica,este cvasicunoscuta!De drepta sunteti.Cine nu-si da seama in timp din articolele dv. greseste.
NEA FANE
25 Noi 2015

dati-le bre si celor din Miscarea Pacaleala ceva .numai voi sa va imbuibati???
Random imageUltimele stiri


loading...