2019-02-23 07:03


EXCLUSIV: Antrenori de înot acuzaţi de abuzuri. Pierdem generaţii de copii talentaţi

 |  21:01
EXCLUSIV: Antrenori de înot acuzaţi de abuzuri. Pierdem generaţii de copii talentaţi
P24

Un alt caz la Liceul Emil Racoviţă din Capitală, unde lipsa de profesionalism a unui antrenor de înot îi revoltă pe copii şi părinţi. Ramona Bărbuţ este acuzată de mai mulţi părinţi că nu-şi vede de treabă la orele de antrenament, iar copiii care vor să performeze la înot stagnează din evoluţia sportivă. În replică, antrenoarea invocă “diploma de excelenţă” primită de la primarul Neculai Onţanu, care împarte “la kilogram” aceste diplome pentru a fi votat. Inspectoratul Şcolar îşi face treaba de mântuială şi nu e interesat de performanţa copiilor. Părinţii copiilor talentaţi sunt nevoiţi să apeleze la ore suplimentare de antrenament, pe modelul meditaţiilor particulare. Şocant este că antrenorul din “cazul pompiţa” lucrează din nou în şcoală cu elevi din clasa I.

La Liceul Emil Racoviţă se înscriu două categorii de copii: unii care vor să performeze la nataţie, sărituri în apă sau polo, alţii care nu sunt interesaţi de şcoală şi spun că „o bălăceală pe zi nu strică”. Pentru cea din urmă categorie, antrenoarea Ramona Bărbuţ, este perfectă, spun părinţii. Reclamaţiile la adresa antrenoarei au apărut încă de acum cinci ani, când un părinte scos din răbdări de atitudinea ei a ameninţat-o şi antrenoarea a fost demisă sau a plecat de bunăvoie. Surprinzător, ea a revenit la liceu cu aceleaşi obiceiuri, iar directorul şcolii nu ia nici o măsură. 

Sistemul de la Racoviţă

Potrivit regulamentului şcolii, copiii încep nataţia din clasa I, iar din clasa a V-a, antrenorul devine şi diriginte. Nu se poate spune că norma acestuia este prea mare, deoarece antrenamentele ţin doar 2 ore zilnic, la care se adaugă ora săptămânală de dirigenţie. Avantajul copiilor este că orele de clasă sunt mai scurte, astfel ei au timp şi energie să se antreneze. Dezavantajul este că în bazinul de la Lia Manoliu înghesuiala este mare, mai multe clase de copii antrenându-se în acelaşi timp. În Liceul Emil Racoviţă, în fiecare an de studiu funcţionează două clase: una cu profil de engleză, alta cu profil sportiv. De asemenea, în locul orelor de înot, copii se pot perfecţiona la cerere în sărituri în apă sau polo. 

Scandaluri în lanţ

După cazul antrenoarei Aida Boboc, prezentat de PUTEREA în noiembrie anul trecut, care îi agresa şi îi umilea pe copii, iar pe părinţii revoltaţi îi ameninţa că nu-i mai ia la concursuri, un alt caz ne-a fost semnalat.

Gabriel G. este tatăl unei fetiţe din clasa a V-a care are talent la înot şi vrea să muncească. Nemulţumită că fetiţa se antrena în particular la un club de profil, antrenoarea Ramona Bărbuţ s-a arătat contrariată o vreme pentru că părinţii nu au vrut ca ea să fie cea care să-i antreneze suplimentar copilul pentru 30 de lei pe oră. Văzând că obţine rezultate bune la concursuri, antrenoarea s-a consolat. Numai că pentru copil orele de antrenament la liceu erau o pierdere de vreme. Domnul Gabriel G. şi-a crezut fetiţa care vedea diferenţele de antrenament dintre şcoală şi club. „Doar vreo 5 copii din clasă performează şi toţi se antrenează la cluburi private. Restul abia ştiu să înoate deşi fac antrenamente de 5 ani cu Ramona Bărbuţ”, a spus pentru PUTEREA Gabriel G. În luna decemrie 2015, tatăl fetiţei i-a spus antrenoarei că vrea să renunţe la orele de antrenament de la Liceul Emil Racoviţă (LER), din cauza rezultatelor slabe ale antrenoarei. Aceasta, împreună cu directoarea liceului, au insistat să aleagă un alt antrenor, cum ar fi cel de sărituri în apă, dar să se antreneze în şcoală fetiţa. Numai că Ramona Bărbuţ, relatează tatăl care ar fi acceptat această soluţie, ar fi ameninţat-o pe antrenoarea de sărituri cu reclamaţii. „Pe data de 30 decembrie 2015 am făcut prima cerere de dezlegare sportivă, pentru a se putea antrena la alt club. Apoi, am propus fie să se antreneze la sărituri în apă sau polo, fie să fie transferată la clasa de engleză şi să se antreneze la alt cub. Mai sunt copii în asemenea situaţii. Antrenoarea mi-a spus că atâta timp cât este ea diriginta clasei, fata nu va mai fi în clasa ei şi că cel mai bine ar fi să o mutăm la altă şcoală”, spune Gabriel G. Tatăl fetiţei susţine că alţi 4 copii au plecat de la clasa Ramonei Bărbuţ şi au performat după plecare, unii ajungând campioni, alţii bătând chiar recorduri. El susţine că şi direcţiunea şcolii tergiversează rezolvarea transferului, deoarece 15 februarie este data limită, următoarele transferuri având loc abia la vară. Gabriel G. reclamă şi faptul că pe timpul verii părinţii care vor să continue antrenamentele copiilor o plătesc cu 200 de lei pe lună, din care două săptămâni antrenoarea lipseşte. Antrenamentele nu sunt obligatorii în vacanţe, dar trei luni de pauză pentru un înotător care vrea să performeze contează. În plus, deşi şcoala plăteşte vizele, Ramona Bărbuţ cere aceşti bani părinţilor.

Ramona Bărbuţ a recidivat

Un caz similar, la aceeaşi clasă cu aceeaşi antrenoare s-a petrecut în 2013. Radu Hârşulescu a reuşit să-ţi transfere copilul la clasa de engleză şi să se antreneze la un club privat. „Comportamentul Ramonei Bărbuţ denotă că nu are nici o legătură cu harul de a fi pedagog. Îi face pe copii dobitoci, proşti, îi loveşte cu pluta în cap, nu îi însoţeşte la bazin şi de la bazin la şcoală, deşi este obligată. Umblă numai cu fofileli şi minciuni. Dacă toată lumea tace, se pierd generaţii întregi de copii talentaţi. Inspectortul Şcolar nu a făcut nimic. A trimis doi inspectori, care au vorbit cu vreo doi părinţi găsiţi la momentul respectiv pe acolo, dar cu nici unul dintre cei care semnaseră reclamaţia. După ce am făcut sesizarea la Inspectorat, s-a apucat să strângă semnături de susţinere prin clasă de la părinţi. În urmă cu cinci ani, un alt părinte a fost scos din pepeni de antrenoare şi i-a reproşat că i-a disperat copilul. Atunci a plecat din şcoală o vreme”, a relatat pentru PUTEREA Radu Hârşulescu.

„Am diplomă de excelenţă de la domnul Onţanu”

La solicitarea PUTEREA, Ramona Bărbuţ recunoaşte că fetiţa lui Gabriel G. este un copil bun, muncitor. „Părinţii sunt nemulţumiţi când copilul nu este pe podium, întotdeauna vor mai mult, dar nu trebuie să exagerăm. Nu am avut nimic împotrivă ca fetiţa să se antreneze la alt club. L-am rugat să lase copilul, că nu poţi lăsa o echipă baltă, dar tatăl a făcut scene foarte urâte. Părinţii nemulţumiţi trebuie să şi probeze acuzaţiile pe care mi le aduc. Rezultatele mele confirmă alt lucru. Am primit diplomă de excelenţă de la domnul Onţanu. Se poate muta la altă clasă sau la altă şcoală. Nu mă opun să-şi ia dezlegarea”, a explicat Ramona Bărbuţ.

Cazul pompiţa

Părinţii sunt oripilaţi şi de faptul că antrenorul de nataţie Mihai Sandu are ore din nou la Liceul Emil Racoviţă, cu copiii de clasa I. În urmă cu 4 ani, povestea unei sportive a şocat opinia publică. Sub protecţia anonimatului, o vicecampioană europeană de juniori a declarat că „nu vrea ca băieţelul ei să afle prin ce a trecut mama lui”. Ea a relatat cum la începutul anilor 90, Mihai Sandu îi îndemna pe copiii pe care-i antrena să-şi introducă aer în fund cu ajutorul unei pompe pentru a pluti mai bine. Durerile atroce de burtă ale sportivilor, sechelele psihice erau ignorate pentru o sutime de secundă în plus, adesea imaginară. Ministrul de atunci, Ecaterina Andronescu, a reacţionat repede, pasând problema Inspectortatului Şcolar. Purtătorul de cuvând, Marian Banu, susţinea că nu are nici o dovadă scrisă, nici o reclamaţie a elevilor sau a părinţilor. Ca întotdeauna, el a invocat o comisie care va cerceta cazul.

“A fost oribil numai când a trebuit să povestesc despre asta medicilor şi părinţilor. La început nu ştia nimeni. Intram în pământ de ruşine!”, mărturisea sportiva abuzată. Cătălina Florea, director executiv la Asociaţia Telefonul Copilului a declarat că şi părinţii sunt la fel de vinovaţi ca şi antrenorul. “Nu au ascultat de propriul copil, ci au ascultat de antrenor. Părinţii nu şi-au dorit ca să fie sănătoşi copiii lor, ci şi-au dorit să fie mândri de performanţa copilului lor”, a explicat Florea. La 16 ani, din cauza aerului introdus în intestine, înotătoarea “îndrumată” de Mihai Sandu s-a operat de hernie. La 34 de ani, operaţia de hernie din copilărie a împiedicat-o să nască normal. A fost nevoită să apeleze la cezariană.

Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar, afirma că în cazul antrenorului “se poate merge până la desfacerea contractului de muncă”. Dar Sandu antrenează acum alţi copii de clasa I.

Sportivă abuzată: “Aş vrea să uit ce a fost atunci. Coşmarul a început atunci când antrenorul Mihai Sandu mi-a dat o pompiţă ca să-mi bag aer în fund, pentru a obţine rezultate mai bune. Mi-a zis că nu o să păţesc nimic din cauza asta. Mai târziu mi-am dat seama că m-a minţit”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

GALERIE MEDIATAGURI: antrenori, liceu, emil racovita, inot, ramona barbut, caz pompita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PUSCARIE !
25 Ian 2016

Astiia ar trebui sa fie la puscarie . Ce i-ar mai pompa colegii idiotului de Sandu aer in celula . Asta denota calitatea si jegurile care sunt in invatamant . Si mai grav este ca sunt tolerate si acoperite !!!!!!!!
JILAVA
25 Ian 2016

Ce diploma de excelenta cand doamna a mai fost îndepărtată in trecut de la o clasa si de abia acum a învățat sa înoate .
DREPTATE! NU MINCIUNI!!
26 Ian 2016

Dragi,redactori,scriitori și cititori! În acest articol este multa minciuna și răzbunare! De ce?! - Va povestesc acum : tatăl reclamant, dorește ca fica sa să fie în fruntea clasamentului scolii, la categoria fete 2005 , ignorând celelalte fete din aceasta categorie și mai cu seama nerespectarea deciziei a antrenorului și programei școlare" LER, este o echipa". Aceasta răbufnire a pornit la campionatul național de la Bacău, când fiica sa a fost întrecuta de doua fete din același liceu( Ir.. și Ia...), atunci tatăl a fost foarte supărat și l am văzut când a oprit-o pe d-na antrenor ca- și retrage copilul de la clasa sa, mutându-se la clasa de engleza. Dna antrenor i a vorbit foarte frumos " cum doriți dvs. Dar copilul este bun, nu are rost să-l mutați! De ce să-l mutați, vrea ea esta? În competiție asa este azi câștigi, mâine pierzi! Lăsați mai vorbim! Dar el cu un ton impunător și ironic a afirmat " lăsați ca merg și eu cu Sărut mana pe la directoare și o mut, nu mai aștept! Mărturisesc ziarului Puterea, ca este vorba de răzbunare, tatăl dorește ca fata sa rămână la clasa de înot, dar cu pretext de legitimare tot la LER dar la sărituri, fata neavând antrenamente de performanta la aceasta categorie dar în același timp sa facă înot fiind legitimata la un club particular( dorește doi iepuri deodată) . Specific acest "tata" a retras fata în plina desfășurare la campionat ( Bacău), în condițiile în care fata sa era calificata în echipa de ștafeta fete 200 mixt, echipa având șanse de loc II sau III, dar a luat fata și a părăsit competiția lăsând echipa descoperita și o durere mare în sufletul propriului sau copil( ce copil nu dorește medalie la un campionat național? )! Astfel echipa a pierdut unLoc pe podium! Deci, dragi cititori și redactori, nu dna antrenor este problema, ci sunt parinti obsedați care impune propriilor copii ( ia-l pe ala și-ți iau marea cu sarea! Dacă nu-l ie
PăRINțI OBSEDAțI
26 Ian 2016

Acesta este singurul si unicul comentariu al acestor părinți obsedați . Probabil unii dintre prietenii doamnei Barbut au fost puși sa scrie aceste lucruri , cum au mai fost puși si in trecut cand au foat conflicte cu alți copii si doamna Prof a procedat la fel.Este dreptul fiecărui părinte sa aleagă ce antrenor este considerat potrivit pentru copilul sau. Daca dumneavoastră știri ca , consiliul de administrație da hotărâri , mergând " cu sărut mana" la doamna directoare va rog sa ne informați si pe noi.In rest, nu mai răspund chiar la nici un comentariu,pt ca nu doresc sa ma cobor la nivelul celor care scriu la comanda pentru doamna profesoara,Asa ca toti ceilalți sunt liberi sa câștige ce vor si câte medalii vor, deși avem dubii ca vor reuși acest lucru sub îndrumarea doamnei antrenor. Oricum , la un moment dat aceste situații se vor repeta ciclic si alții copii vor fi in aceasta situație .succes in continuare si felicitări pentru limbajul elevat pe care il aveți !!!
LA PUșCăRIE
26 Ian 2016

Locul acestor corupți nu este in învățământ . Poate se va sesiza cineva despre ilegalitățile dovedite si dorința de îmbogățire a acestor "dascăli".Felcitari celor ce au curaj sa ia atitudine !!!
RADU HARSULESCU
26 Ian 2016

Pentru doritori, se poate face pe link-ul de mai jos, pozitie 3, un scurt check-out asupra "excelentei" sale, Ramona Barbut .... Bărbuţ (cu diacritice): http://titularizare.edu.ro/2007/generated/files/j/B/c_r3_nip/page_7.html
RADU HARSULESCU
26 Ian 2016

O prima dovada de verticalitate morala ar fi ca cei ce au ceva de spus sa isi scrie numele real. Sustineti-va opiniile fara rusine,fara sa insultati, cu argumente. Fiti ca cei cu care v-ati dori sa stati de vorba !
ELISABETA
26 Ian 2016

Copilul meu a avut ca profesoara de inot pe dna. Barbut Ramona incepand din clasa I. Nu a avut performante la inot si eu la inceput am crezut ca nu are el talent. Dar in timp mi-am dat seama ca dna. profesoara de inot Ramona Barbut este INCOMPETENTA! Era rea cu copiii, pe copilul meu l-a bruscat de mai multe ori, tipa la copii ca o descreierata si nu stie sa-i antreneze! Tocmai ca-i da inapoi pe copiii care stiu miscarile de inot de la antrenori competenti. Medaliile care s-au castigat la clasa ei nu-s meritul acestei profesoare ci al altor profesori la care copiii mergeau si merg in continuare sa se antreneze in afara programului scolar!
GEORGETA POPOVICI
26 Ian 2016

Vor fi pareri pro si contra, ca de obicei. Un singur lucru as vrea sa mentionez: Dragi parinti, maine poate fi copilul dvs in aceeasi situatie. Si, cum istoria se repeta, va fi. Copiii dvs ar trebui sa conteze, mai mult decat orice altceva!
ROBIN HOOD
26 Ian 2016

ISTORIA SE TOT REPETA !!!!! Si se va repeta la nesfarsit, daca nu se vor lua masuri. Este simplu sa bagi capul in pamant si sa te faci ca nu vezi. Cazul "pompita" s-a trecut cu vederea atunci; s-a trecut cu vederea si cand s-a mediatizat si s-a aflat oficial; are clasa I, si, in acelasi timp, clasa a XII -a, o alta generatie.....aproape pierduta. Mai inoata doar cativa, care s-au salvat la timp.
ADI TOMUTA
26 Ian 2016

Sunt curios! In afara de David care este un pusti foarte talentat si care este creatia doamnei Doina Potolea, care sunt copii plecati de la LER si care au avut un salt valoric remarcabil la Aquateam?
MIHAELA
26 Ian 2016

Domnule Tomuta, va rugam sa va documentati, sunt multi sportivi plecati de la LER si au rezultate la Aqua Team f.f.bune. Probabil ca nu detineti "datele problemei" asa cum trebuie. Cluburile din străinătate sunt dispuse să ofere burse integrale sportivilor români... iar doamna antrenoare din cate am vazut cere bani de la elevii pentru ai antrena. Vi se pare normal? daca este scoala de STAT... Nu putem să facem sport după cum vrea consiliul de administraţie al liceului când vorbim de sportul de performanţă.
CRISTINA D.
26 Ian 2016

”Şcoala va fi şcoală când omul va fi om şi statul va fi stat”. (Mihai EMINESCU) Cata dreptate are Eminescu in toate scrierile lui, dar desi se invata in SCOALA, nimeni nu pune in practica. Ar fi fost o intrebare indreptatita ce rost mai are sa lupti contra abuzurilor si greselilor care se fac? Cand noi le incurajam … Suntem lasi, nu avem curajul sa vorbim, facem bisericute, barfim si injuram pe la colturi, felicitari celor care au avut curajul.
ADI TOMUTA
26 Ian 2016

Doamna Mihaela, ar fi elegant daca nu v-ati ascunde in spatele unui prenume! Repet , care sunt copii plecati de la LER si care au performat spectaculos la Aquateam? Ce reclama de fapt domnul Gabriel G.? Ca nu i se permite transferul la un alt club si sa faca parte in acelasi timp din clasa sportiva LER? este foarte simplu! Pana nu se termina semestrul 1 nu poate sa-si muta fata la alta clasa sau scoala! In concluzie, transferul la alt club nu se poate face atata timp cat este in clasa sportiva LER! Si va mai intreb, cum catalogati retragerea copilului din concurs inaintea probei de stafeta? E mai mult decat indisciplina, este sabotaj! Si sa va mai lamuresc , doamna Mihaela, in vacante toti copii platesc bazinul, chiar si cei de la stat! Cine ma cunoaste poate confirma ca nu sunt si nici nu am fost un fan al doamnei Ramona! Si inca ceva, la acest liceu pe care-l batjocoriti, se vor inghesuii sa revina in clasa a9a toti cei care vor mai practica pana atunci acest sport!
GABRIEL CATALIN
27 Ian 2016

Buna Seara,imi cer scuze ca intervin in aceasta problema vroiam sa precizez un lucru. Club Aqua Team are ANTRENORI f f bine specializati si pregatiti in natatie.Nu stiu cati din antrenori in LER au pregatirea profesionala a antrenorilor de la Aqua Team? Cati din antrenorii din LER au studii terminate cu Profil NATATIE in afara Tarii? Am lucrat la acest club ca antrenor si la alte cluburi din bucuresti .Cei de acolo lucreaza intens,dar rezultatele se vad ! Aqua Team stiu ce vor:Jocurile Olimpice ! In schimb alti vor doar banuti,prea putin le pasa de rezultatele copiilor ! Imi cer scuze si nu vreau sa iau apararea cuiva...Pur si simplu este parerea mea de om simplu...!
GABRIEL GORECKI
27 Ian 2016

Stimate domnule Tomuta.in primul rând nu stiu in ce calitate va permiteți sa comentați retragerea copilului meu de la ștafeta fără sa știți ce s a întâmplat.Doamna Ramona a fost rugata sa nu înscrie copilul la proba de ștafeta deoarece nu este pregătit de la începutul concursului si nu am dorit ca acest copil sa aibă inca o dezamagire dupa aceasta proba. Cat despre cuvintele sabotaj, etc,consultați mai întâi DEX si apoi vorbiți.. In rest , nu cred ca dețineți specializare in Natație pentru a va exprima păreri despre antrenori de la alte cluburi . Știm foarte bine si ca dumneavoastră aveți un război personal cu doamna Prof Aida si faceti recomandări pt divesri antrenori , Cred ca ar trebui sa va intereseZe mai mult copilul Dvs si sa nu va mai exprimați păreri despre alți copii ,nici despre al meu si nici despre celălalt copil despre care spuneti ca este Creația doamnei Doina.Acel copil este Creația parinților lui in primul rând.Va doresc succes in continuare si închei aici discuția cu Dvs, cu rugămintea de a va uita peste clasamentele de la campionatele naționale pt a vedea rezultatele copiilor de la clubul pe care il pomeniți sau poate o sa ne dați si sfaturi medicale despre pregătirea copiilor.Eu personal imi doresc " un copil cu inima mare" si ma voi lupta pt a evita nedreptățile la adresa lui.
GEORGETA POPOVICI
27 Ian 2016

David, Alexia, Rares, Rebecca, Mihai si Hari au plecat nu pentru a fi pe podium caci nimeni nu stie cert ce va fi copilul in viata. Le dorim tot ce e bine si le cream premisele pentru asta. Iar asta inseamna sa avem grija ca, in afara de noi, parintii, si profesorii/antrenorii care le stau in preajma sa fie oameni de la care sa invete sa creasca frumos, oameni care sa nu ii umileasca si sa le taie aripile. Asta e datoria unui parinte. Toti sunt copiii pentru care am vrut ca scoala sa asigure invatarea unor valori ca respect, bunatate si mai ales corectitudine. De aceea am plecat in cautarea acestor lucruri. Si toti care au plecat le-au gasit. Asta ar trebui sa urmariti- copilul trebuie sa fie ajutat sa fie OM inainte de a fi inotator si sa nu permiteti, sub nici o forma, umilirea lui. Adevarul nu e la mijloc in aceasta situatie. O demonstreaza trecutul si nu eu.
ONIXA
27 Ian 2016

Dragilor, asa se intampla cand aceasta scoala este condusa de o directoare pusa doar cu numele si de fapt in spatele acesteia ,se afla..... nimeni altul decat specialistul atotstiutor , in toate si nimik...... TOMUTAAAAA. Cu cine nu este el in conflict? ar trebui sa va puneti intrebarea ... Afara cu aceasta creatura insipida, inodora, incolora!
MIHAELA
27 Ian 2016

Domnule Tomuta, Ce nu va este clar? Suntem liberi sa alegem ceea ce vrem pentru binele copiilor nostri, domnul Gabriel G.a procedat corect. Doamna Ramona B, taie si spanzura, dansa face legea in aceasta scoala, iar pregatirea dumeaei, lasa f.f.mult de dorit, intrati pe link-ul de mai jos pt.documentare, pozitie 3, un scurt check-out asupra "excelentei" sale, Ramona Barbut .... Bărbuţ (cu diacritice): http://titularizare.edu.ro/2007/generated/files/j/B/c_r3_nip/page_7.html. Numele nu l-am dat, datorita faptului ca doamna Ramona este razbunatoare, aveti putina rabdare toate la timpul lor, deoarece mai urmeaza asemenea cazuri.
GOGU
27 Ian 2016

Mult zgomot pentru nimic.La copii pana la 12 ani Racovita nu exista nu conteaza si nici nu o sa conteze.
VIOLETA
27 Ian 2016

Stimata doamna ziarista, as dori sa va informez sa fiti atenta la ce scrieti si sa va informati bine. In primul rand numele antrenoarei la care faceti referire mai sus nu este AIDA BOBOC si as dori sa va reamintesc ca aceasta domnisoara ANTRENOR, AIDA DUTULESCU, NU ANTRENEAZA PARINTI , ANTRENEAZA DOAR COPII. Ca urmare, NU POATE LUA PARINTII LA CONCURS , CI DOAR COPIII! VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE!
ONIXA
27 Ian 2016

Constat ca conteaza cate spagi faci si cate locuri vinzi, ca sa te antrenezi gratis, pana la 12 ani si mult dupaaaa.....Totul s-a impamantenit sa nu conteze pentru cei din Racovita.....sa functioneze spaga si locurile vandute cu acordul sefei de catedra.... tot mai competenta ...pe zi ce trece...Avem o tara minunata, cu oameni minunati.... pacat ca este locuita.
GOGU
27 Ian 2016

M-am uitat si eu pe rezultatele dela poliatlonul din Bacau(dec 2015).Racovita a fost praf. Nu inteleg la ce medalii sperati voi.Faceti atata valva si copiii sunt praf.Tot e bine ca participati la numar.
MINODORA
27 Ian 2016

O sustin pe doamna sau domnul ONIXA, probabil ca si locul fetitei care se va muta la alta clasa sau scoala... va fi ocupat imediat de alt copil pe spaga primita (sau probabil este deja ocupat, asteptam semestrul II). Vom urmari acest caz si vom reveni... la timpul respectiv.
VLAD C.
27 Ian 2016

Rușine domnule Tomuta. Găsiți va alta preocupare ca deja s a plictisit lumea de Dvs.jumatate din zi stați la liceu.felicitari domnului si doamnei Boboc, părinți care au avut curaj !!!!
GOGU
27 Ian 2016

Liceul Racovita este un liceu de doi lei.Este specializat in a scoate absolventi de liceu analfabeti.Despre performante sportive adevarate Racovita e ZERO.Asa ca orientati-va spre scoli serioase si inot faceti la cluburi private.
ONIXA
27 Ian 2016

Esti minunat GOGULEEE, crezi ca daca nu dai 10 mil pe luna, nu esti praf? Iar scaoal serioasa???? pusca si cureaua lata..... Esti tu un adevarat DOREL facand parte din multimea vida.
ONIXA
27 Ian 2016

Goguleee, esti de mana cu Camelia Potec, sustii, de fapt, cluburile private care dau spaga in stanga si in dreapta. In tara asta nu se merita sa iti chinuiesti copilul sa faca performanta in niciun sport. Praf in ochi, tara de 2 lei gauriti cu tunul.
NICOLAESCU M.
27 Ian 2016

La Racovita este bine, deoarece sunt cursurile gratis, iar antrenamentele sunt de mantuiala, la cluburile private se platesc, dar se munceste. Din cate am vazut au inceput sa ceara bani sub diverse motive... si la Racovita. Referitor la doamna Barbut am intrat pe acel link publicat de parinti, iar dansa poseda diploma de specializare in ed.fizica si sport. Disciplina de examen :Ed.fizica si sport, Nota la disciplina de examen 6,25, Proba practica: inot. DECI; va rog sa va documentati, apoi sa comentati ceea ce nu sunteti siguri si cum ramane cu "'DIPLOMA DE EXCELENTA"- dragi comentatori... Este bine sa lasam: Conducerea scolii, Inspectoratul Scolar al Mun.Bucuresti si Ministerul Invatamantului sa ia masurile necesare.
ONIXA
27 Ian 2016

MINODORA, IN CURAND PE MARILE ECRANE ALE LICEULUI EMIL RACOVITA, SA URMARESTI FORMAREA VIITOAREI/VIITOARELOR CLASE A 5 A. IN FUNCTIE DE CUM VISEAZA NOAPTEA PENTRU COMISIONUL DE A DOUA ZI, DOAMNA DIRECTOR FACE 1 SAU 2 CLASE. TOTUL TREBUIE SA FIE CU GRASIME, COMISIONUL SE IMPARTE LA MULTEEEE PERSONULITATI, INCEPAND CU DIRECTOAREA , SEFA DE LA NATATIE SI TERMINAND CU ANTRENOAREA, PE PRINCIPIUL .... SA MANANCA SI GURA MEA....
GOGU
27 Ian 2016

Mai Onixa cred ca ai inteles mesajul.Nu mai incerca sa pari un erudit ca esti la fel de varza ca si absolventii de la Racovita.Esti in afara fenomenului sportiv.Vorbesti doar despre spagi si comisioane.Copiii din Racovita sunt praf si la scoala si la inot.
MINODORA
27 Ian 2016

Domnule/da, ONIXA, asa este... Am citit si comentariul doamnei/lui Nicolaescu M, si sunt curioasa sa vad masurile luate de conducerea scolii, Inspect. si Minister. Va asigur ca sunt multi parinti nemultumiti, dar nu au curajul sa vorbeasca. Vor mai aparea si alte cazuri...
ONIXA
27 Ian 2016

DORELEEE, ESTI VARZA A LA BOC. DE ASTA MERGE TOTUL IN RO, CA AVEM OAMENI CA TINE.... SPECIALISTI IN MULTIMEA VIDA.
ONIXA
27 Ian 2016

DOREL se plimbă agitat Şi din cap îşi smulge părul Când constată adevărul Că în curând, imediat Fi-vor amândoi la fel Gross şi el, Declaraţi într-un moment În stare de faliment. - Nu înţelegi deloc momentul Bate-n uşă falimentul
GOGU
27 Ian 2016

Onixa te cam repeti cu glumele tale.proaste.Incearca sa vorbesti la subiect.
ONIXA
27 Ian 2016

NU TE MAI PUNE CU UNUL DE LA RACOVITA, CA TE FACE PULBERE SI ISI DA SI CAMBRIDGE -UL IN ACELASI TIMP.
ONIXA
27 Ian 2016

NU TE MAI PUNE CU UNUL DE LA RACOVITA, CA TE FACE PULBERE SI ISI DA SI CAMBRIDGE -UL IN ACELASI TIMP.
MADELAINE
27 Ian 2016

NU sunt de partea nimănui (nu sunt o persoana de scandal), însă...pentru BUNA IMAGINE A COLEGIULUI EMIL RACOVIŢĂ, ar fi de preferat să vă scrieţi numele. Iar problemele personale să vi le rezolvaţi în particular cu persoanele cărora le gasiţi vină. Nu vă mai ascunteţi sub diverse nume sau pseudonime.
MARA
27 Ian 2016

Bravo, Madelaine!!!
GOGU
27 Ian 2016

La toate concursurile pe teme scolare acest liceu nu exista..Despre un test de engleza pe care-l ia pentru unii e normalitate.Dar pentru tine e o bucurie fantastica.Cheama-l pe Ontanu sa-l premieze.
ONIXA
27 Ian 2016

ma bucur ...tot fantastic, ca te-a lovit normalitatea. Bombastic si .... telefantastic.... continua ca toata nadejdea e pe umerii tai ... firavi...tara te sustine....
UN PARINTE
27 Ian 2016

O nebunie totala la capitolul comentariile "parintilor". Vreau sa adaug si eu cate ceva: 1. Parintele, care s-a hotarat, sa isi inscrie copilul la acest colegiu, si-a asumat de la bun inceput programul si programa scolara a liceului de la clasele vocational sportive, de filologie si mate-info. Ultimele doua profile sunt la fel cu cele din celelalte licee, diferenta fiind doar la clasele vocational sportive. 2. Un copil (elev) poate invata la orice scoala generala, sau colegiu din Bucuresti, doar daca vrea. In toate scolile si colegiile exista copii buni, foarte buni, mediocri, in functie de fiecare. Peste tot exista discutii pro si contra, parinti si elevi multumiti si nemultumiti, dar parca blamarea si defaimarea nu sunt la fel de accentuate. 3. Vrei sa fii parinte al unui copil, ce invata la acest colegiu, trebuie sa iti asumi si bune, si rele si sa gasesti impreuna , cu totii, o rezolvare a problemei, oricat de grava ar fi. 4. Daca , intr-adevar, nu gasesti o rezolvare a problemei tale personale, esti liber sa incerci altceva, sa gasesti alte alternative in beneficiul copilului tau. NUMAI COPIII NOSTRI CONTEAZA !!!!!! pentru noi toti, din colegiu, sau din afara lui. Cine nu si-a mai dorit sa ramana, a plecat, a gasit alta solutie. ORICE SE POATE REZOLVA, DACA VREI CU ADEVARAT !!! De aceea, nu inteleg, de ce sunt atatea discutii inutile. Exista si copii foarte buni la invataura in Racovita si copii slabi si foarte slabi in alte scoli si colegii. Cine vrea sa performeze in invatatura, este liber s-o faca, la alte colegii, sau la Racovita. Cine vrea sa performeze in sport, respectiv inot, la fel este liber s-o faca, unde crede ca e mai bine si isi doreste copilul si parintele. E foarte simplu !
VASILCOIU D.
27 Ian 2016

Sforari si mismarsuri la toate nivelurile:scoli teoretice sau de alte profiluri.Domnilor papusari din spatele acestor afaceri faceti bine si loativa miinile de pe aceste nemernici.Copiilor la aceasta virsta frageda nu le trebuie nemernici care sa manipuleze totul ci le trebuie oameni priceputi si cu calificare care sa le modeleze viata dupa posibilitatile lor fizice si intelectuale.Scoateti afara din scoli orice influenta politica.Nu cresteti copii in mocirla in care sinteti voi obisnuiti sa traiti.MERGETI SI CURATATIVA MIINILE SI APOI INCEPETI ALTCEVA NU EDUCAREA COPIILOR.
RADU HARSULESCU
27 Ian 2016

As putea, in urma recidivarii efectului Barbut (*Bărbuț, cu diacritice), sa dau amanunte nu tocmai imbucuratoare nici pentru C.N.E.R., nici pentru "conducerea" complexului Lia Manoliu, nici pentru ISMB. Ramona Barbut (*) are o ciclicitate in a crea scandaluri atat cu parintii cat si cu elevii, scandaluri mentionate (din cate observ) detaliat in sesizarea trimisa in 2013 Inspectoratului invatamantului, in speta domnului Traistaru. Insa din respect, in special fata de o anumita persoana care si-a castigat in fata elevilor sai statutul de MENTOR ... nu o voi face aici. Pentru ca, la ce mizerii de oameni mi-a fost dat sa intalnesc, sunt convins ca se vor gasi "elegant" metode de a-i face viata acelei persoane .... macar un pic mai amara. Sper insa ca efectul Barbut sa redeschida probleme mai vechi si, se pare, cu o recidiva periodica, pe care, de asta data, sa nu le mai panseze cu totala lipsa de profesionalism si interes, inspectoratul invatamantului. Sunt atat de multe de spus ...
CONDUCEREA
27 Ian 2016

Draga ONIXA, compania DUREX își cere iertare pentru nașterea TA ,vom încerca sa remediem aceasta greșală!
GABY M.
28 Ian 2016

DRAGI PARINTI! A AVUT DREPTATE DOAMNA BOBOC CAND SPUNEA : VOR URMA SI ALTII!!! Mai ales ca in cazul precedent cu antrenoarea Aida Dutulescu, in afara celor trei copii, au mai plecat de la dansa inca doi copii cu rezultate bune la inot. Dar, degeaba! a fost comisie de disciplina, ancheta, declaratii... si rezultatul final : antrenoarea Aida Dutulescu a primit 'avertisment"
UN ALT PARINTE
28 Ian 2016

Hai ca ati ajuns si vedete! Este de urmarit cu mare atentie reactia Inspectoratului, reactiile Conducerii si a Catedrei de inot, argumentele lor la toate acuzele, la transferurile pe spaga, la inscrierile pe spagi grase, la afacerile lor interne.....va fi palpitant.
OANA
28 Ian 2016

dar cel care vorbeste de ramona barbut acum este medic anestezist si sotia asistenta ei vorbesc ca ia spaga
OANA AGRAMATA
28 Ian 2016

Draga Oana .Invata gramatica limbiii romane inainte sa posteziceva.Dumneata cred ca ori esti doamna Barbut dupa greselile gramaticale pe care le faci,ori esti o persoana cu un intelect asemanator.De ce iti ascunzi identitatea????Eu ii cunosc pe acesti oameni si si nu cred ca e o rusine sa fi medic sau asistenta .Cum nu e o rusine si ne mandrim si cu dascali corecti.Cred ca e o rusine sa fi ceea ce esti tu :o agramata.Si apropo ,identitate inseamna sa spui cine esti tu,pt ca probabil nu cunosti acest cuvant!
CRISTINA D.
28 Ian 2016

Revin la ceea ce am comentat si ”Şcoala va fi şcoală când omul va fi om şi statul va fi stat”. (Mihai EMINESCU) Cata dreptate are Eminescu in toate scrierile lui, dar desi se invata in SCOALA, nimeni nu pune in practica. Ar fi fost o intrebare indreptatita ce rost mai are sa lupti contra abuzurilor si greselilor care se fac? Cand noi le incurajam … Suntem lasi, nu aveti curajul sa vorbiti, facem bisericute, barfim si injuram pe la colturi, strangem semnaturi, felicitari celor care au avut curajul. Probabil ca dumneavoastra doamna Oana, sunteti una din acele persoane care barfiti pe la colturi, altfel nu vad rostul comentariului. Ca un fapt divers: va pun o intrebarea? Dvs. de cate ori v-a insotit doamna Barbut Ramona in clasele primare copilul de la scoala la bazin si retur? Dar, va rog sa raspundeti sincer, sa vad ce coloana vertebrala aveti. Sigur, sunteti persoana care stati si barfiti, si va exprimati cand vedeti ca alti/alte domni/doamne antrenori insotesc copiii la bazin? "Noi n-am avut norocul acesta cu Ramona, sa ne ia insoteasca copii , sau; iar, sa dam bani pentru inot , ca doar Ramona a anuntat ca incepand din cl. a V-a nu vom mai platii inotul in vacante, iar acum vine si cere bani?? Nu va ganditi ca poate sa fie si copilul dvs.in aceeasi situatie? Trebuie sa terminam cu asemenea comentarii si sa lasam organele abilitate sa-si faca datorie.
LAURENțIU
28 Ian 2016

Doamna Oana dumneata esti in afara subiectului. Sau esti din categoria celor care se roagă de doamna Ramona pt măriri de nota.Sau copilul nu stie sa înoate si e tolerat??? Sau dumneavoastră esti cea care alergi cu pungi in ambele mâini la scoala???indiferent cine esti, ascunde te ca iti sta mai bine. oare te simți bine cand iti e Rușine sa spui cine esti??
GRAMATICA
28 Ian 2016

Oana agramata,înainte sa faci observații altora ,mai bine ai încerca sa scrii corect. Ex: sa fi medic se scrie corect ,sa fii medic
PAUL
28 Ian 2016

Doamne câți oameni inconștienți care nu vad esența subiectului si in loc sa fie împotriva acestor obiceiuri ei le împământeneasc.treziti parinti. Încercați sa schimbați ceva si alăturați va acelor oameni care au curaj sa încerce asta. Încercați sa reprezentați un model pt copiii voștri !!! sigur ca cei care au de câștigat din asta ,cei incriminați sau cei care stau toată ziua pe holurile colegiului ( a se citi domnul A. T) vor continua sa posteze cu alte nume.sa nu ne lăsam prada acestor personaje si sa avem coloana vertebrală!!!!!!
VALENTIN
02 Feb 2016

S au luat măsuri la Col Nat E. Racoviță ??? Pt ca doamna acuzata e tot la bazin in fiecare zi??? Oare se vor lia măsuri vreodată? De ce toleram ca unii profesori sa se poarte de parca ar fi stăpânii copiilor???? Rușine
CRISTI
05 Feb 2016

Da, ‘’domnule’’ tomuta, te cunosc foarte bine , dupa fiecare ‘’monitorizare’’ a profesoarei Dutulescu folosesti toaleta bazinilui in scopuri personale si bine definite. Ca nu esti fan al profesoarei Barbut ?, este discutabila aceasta afirmatie deorece ........fiica ......urmeza sa-si sustina examenul in aceasta vara, fapt ce face ca aceasta partinire sa fie motivata de posibilitatea participarii profesoarei Barbut in comisia de evaluare ,iar conducerea CNER va lua act de loialitatea ta si va rezolva problema (gherghel a afirmat la inceputul anului pe cand erau alegerile pentru presedentia asociatiei de parinti ca ‘’vrei sa fi presedintele asociatiei de parinti pentru ati sustine copilul la examen’’).
ANDREI
05 Feb 2016

Sa dea examene toti copiii.sunt copii la Racoviță in clasa a 5a care nu stiu sa înoate si alții au fost picați de doAmna profesoara la examen, sa se intereseze si inspectoratul si presa si televiziunile de ce se întâmpla si cum sunt selectionați copiii. Dupa interese unora !!!!!
CRISTINA
06 Feb 2016

Acesti profesori ar trebui sa dispara din invatamant.O rusine !
CARMEN STANCIU
06 Feb 2016

Codul etic al educaţiei Codul de Etică în Educaţie, al Ministerului Educaţiei Naţionale, a produs încă de la bun început nedumeriri în rândul cadrelor didactice. Aşteptat cu nerăbdare, în speranţa că în felul acesta se va reinstaura ordinea şi disciplina în şcoala românească, zgâlţâită de reforme halucinante şi măsuri „democratice” surprinzătoare. Proiectul Codului de Etică interzice profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi şi părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare. De asemenea, le este interzis profesorilor să facă meditaţii cu propriii elevi. Traficul de influenţă şi favoritismul în evaluarea la clasă sunt evident interzise, iar profesorii nu-i pot ameninţa pe elevi să le facă anumite servicii sau să le ofere cadouri, conform prevederilor din proiectul iniţiat de minister. De asemenea, documentul stipulează limpede că le este interzis profesorilor să implice elevii „în activităţi de partizanat politic şi de prozelitism religios în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în afara acestora”. Totodată, proiectul Codului de etică prevede că profesorii nu pot face meditaţii cu propriii elevi în schimbul unor „avantaje materiale sau financiare”. Profesorii sunt obligaţi să asigure egalitatea de şanse şi să promoveze principiile educaţiei incluzive, să respecte demnitatea fiecărui elev şi să recunoască meritul fiecăruia. Profesorii sunt obligaţi să ocrotească sănătatea fizică, psihică şi morală a elevilor, sunt obligaţi să-i supravegheze permanent pe aceştia şi nu au voie să-i bată, să-i hărţuiască sexual, să-i umilească, să-i ridice în picioare la oră, să-i dea afară din clasă, să-i ameninţe, să-i jignească, să-i exploateze. Proiectul mai prevede că profesorii au obligaţia să asigure p
ANONIM
08 Feb 2016

La administrația cimitirelor , care este in subordinea primăriei o fi vreun loc de antrenor de Inot decorat de dl Ontanu???
DENISA
10 Feb 2016

Felicitări pt atitudine !!!
ANA II
17 Feb 2016

ISMB-ul nu va face nimic . Corupția are rădăcini adânci,
TZIRIAC
18 Feb 2016

Mare grija la un bou care umbla liber:Adi Tom preputza !poate il mai aleargă pe șobolan lumea inca o data asa cum a pățit anul trecut .ii este foame rau !!!
ADI TOM PUTZA
21 Feb 2016

EL ESTE ADI.EL E UN BOU.EL UMBLA LIBER LA BAZINUL DE INOT SI LA COLEGIU PENTRU CA NU ARE TREABA.EL E O NULITATE.NU FII CA ADI !!!NU FII GUNOI !!!
GEORGIANA
01 Mar 2016

Inca o data a demonstrat doamna profesoara ca nu se preocupa de copii si nu i a însoțit la concursul municipal de la Izvorani. Cam asta se întâmpla la Racoviță. Niciodată acești profesori nu se vor ocupa de copiii noștri.
ANA II
06 Mar 2016

Schimba profesorul !. Mai ales acum când responsabilii ministerului si ISMB-ul împreuna cu conducerea LER si administrația bazinului sunt ocupati cu atragerea unor noi oponenti pentru denigrarea unui profrsor ce dorește normalitatea si nu spaga, vei avea rezultate
DOINA
08 Mar 2016

Conducerea liceullui e total depașită .ea este subordonata unui șantajist nenorocit numit Adi preputza care toată ziua sta la liceu si in biroul directoarei . Acest gunoi nu are loc de munca si atunci prostește diverși parinti ca le asigura diverse facilitați . Singurul lui venit este un apartament închiriat pt care nu plătește taxele legale . Ai grija domnul Adi preputza ca te bate lumea la bazin. Ai mai fugit o data de frica, capriorule !!!!
ANDREEA
09 Mar 2016

Asa este. Acest Adi preputza nici macar nu a auzit de bun simt. Păcat ca nu ii este Rușine nici de fata lui .el sta si o visează zi si noapte pe domnișoara aida , vine sa o urmărească la concursuri si apoi hop in baie pr ca nu mai poate.mai mult, se aude ca ar avea inclinatii perverse si se uita si dupa copii. Hai dragi parinti sa il alungam pe acest nenorocit d-un preajma copiilor noștri. E foarte periculos. E un obsedat sexual Adi preputza !!!
PĂRINTELE UNUI COPIL CARE POA
10 Mar 2016

Și iată ca FLUTURAȘUL 2004 , a zburat și el din grupa D-rei Duțulescu Aida ?!De ce oare ?!Siguranță din cauza tratamentului dezastruos la care sunt supuși copiii...Un copil excepțional, cuminte , ascultător, cu bun simt și aptitudini de înotător. ....dar cu parinti care nu au dorit sa semneze petițiile ,minciunile si mizeriile Aidei Duțulescu. ..rușine, rușine, au plecat 7 copii într un semestru...și culmea , le merge AL DRACU LUI de BINE, sunt TOȚI FERICIȚI , ca au scăpat de BOLNAVAAAAAAA.!.!.Copiii plecați NU REGRETA , cum transmite pe la colturi ANTRENORUL SECUND dna.MĂCIUCA , sunt dornici sa înoate liberi,sa se antreneze , sa trăiască și sa se dezvolte NORMAL , fără traume,fără batjocurile unei FETE BĂTRÂNE! Asa ca...dna.Măciuca reluați va mai bine vechiul job din Baia bărbaților , unde ați fost surprinsa de femeia de serviciu de la Lia Manoliu....erați mai utila acolo!
PARINTE MAHNIT
11 Mar 2016

Referitor la partea cu copii plecati, tot binele din lume si mult succes; referitor la parintii lor, un sfat binevenit: daca sunt asa de multumiti de ceea ce au ales pentru copii lor, CE DRAQ MAI CAUTA IN PRIMUL RAND ( sa auda tacticile, sa vada daca are coji in urechi antrenorul )? Practic sunt de neinteles. Luati si voi exemplu de la altii: CINE ESTE NEMULTUMIT, ESTE LIBER SA PLECE, DAR FITI OAMENI, PENTRU NUMELE LUI D-ZEU, SI NU MAI CERSITI REINTOARCEREA LA CLASA ACELUI ANTRENOR PE CARE IL MANCATI DE CUR SI IL HULITI, CA SUNTETI PENIBILI!Cei care au ramas langa antrenor...sunt cu mult mai multi decat cei 7...asa ca ...stati linistiti...copii se antreneaza mai bine acum! Nu mai mancati de fund pe toata lumea.....la concurs s-a vazut diferenta : ce antrenor vine la concurs, cu ce rezultate terminam, ce evolutii au avut copii, etc.
PARDON 6
12 Mar 2016

Ai gresit articolul Aici e vorba de bărbuț, cea care cere bani de la părinți ( după cum reiese de mai sus) aia care nu a venit la Izvorani sa-si asiste sportivii. Pai cum sa vina? chiar crezi ca avea pe cine sa asiste ?.Voiai sa se facă de ras ,‘’expertii’’ din organizatie, sa-i reprezinte ei . Dar ca toți ceilalți ai fost momit de educatoarea de la grădinița 255, ce a fost exclusa din consiliul de administrație al gradinitei ? si ce sa vezi o gasim pe lista semnatarilor ce au sesizat existenta fluturilor in mâncarea copiilor (dupa titlul articolului ‘’viermi’’) si acum a gasit loc de lipit in asociatia de parinti ca si casier (un castig pentru ea). Ce intmplare Aici sub tutela ministerului ,ISMB-ului consiliului de administratie , asociatiei de parinti ,conducerii bazinului si chiar a militianului desemnat pentru LER se aduc laude, iar in cazul celalalt tot sub tutela lor se denigreaza . Ce e greu de inteles ? fa si tu o paralela intre cele doua cazuri. Chiar asa, incurci lucrurile ce dracu’ Iar de beneficii nu-ti face griji treci pe la casier!. unde e de supt, suge ! ca e o oportunitate, vor premia devotamentul, doar s-au inteles .
VISINEL
13 Mar 2016

In primul rând fluturașul cred ca a renunțat la Inot.si o fi dat seama mămica si mătușica , cele care cara sacoșică la toti profesorii ca sa fie cei mai buni si la sport si la carte fluturaș si verișorul . Si a fost bătuta fluturaș si la 50 m fluture la Bacău.ha ha ha. Si cea care a depășit o era de mult in război cu doamna aida. Si nici nu se duceau rudele ei cu pungile pline!!!
APOSTOL
13 Mar 2016

Atenție la pedofilul Adi preputza. Cand vedeți specimenul la bazin chemați poliția.el vine si se uita dupa copii , mai ales in vestiarul fetelor. Sta si cum se deschide USA se uita im vestiar . Aveți grija dragi parinti . Si am putea sa ne strângem sa vedem cine il tine in brațe pe acest nenorocit in cadrul colegiului. Cum acest ordinar sta toată ziua in biroul directoarei. Daca nu dispare de buna voie sa il fugărim pe nemernic !!!!!copiii noștri sunt in pericol , atâta timp cat gunoiul e in preajma lor!
AIDA
14 Mar 2016

Dragele mele Andrea si Doina ,domnul Tomuta este tata de 3 fete.Scuzati-ma ca va spun ,dar sunteți niste DEZAXATE
DOMNUL PREPUTZA
20 Mar 2016

Ce se naște din preputza se numește tot javrutza !!!
HO HO
25 Mar 2016

a fost arestat domnul care ii dadea diplome doamnei.cine se pregateste
CRISTISAUAPOSTOLSAUDOMNULPREPU
03 Iun 2016

aceste comentarii cu tenta sexuala m- au deranjat si denota mai repede ca dumneata esti obsedatul. Il cunosc pe domnul Tomuta de multi ani si niciodata nu mi- a dat macar senzatia vaga ca ar avea inclinatii sexuale anormale, de fapt nici nu se pune problema, tot ce am auzit eu de la acest om a fost de bun simt si logica.Poate ca te- a refuzat?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...